Η ψηλόλιγνη, σαν ξωτικό, κόρη του Δημήτρη Δασκαλόπουλου που εγκατέλειψε τις επιχειρήσεις για το τραγούδι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ψηλόλιγνη, σαν ξωτικό, κόρη του Δημήτρη Δασκαλόπουλου που εγκατέλειψε τις επιχειρήσεις για το τραγούδι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού δούλεψε στις οικογενειακές επιχειρήσεις του πατέρα της, πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, στον τομέα οργάνωσης συναυλιών της Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, στο τμήμα μάρκετινγκ της ΕΡΤ διοργανώνοντας συναυλίες για τα Μουσικά Σύνολά της, αλλά και στο Φεστιβάλ Αθηνών στην υποδοχή καλλιτεχνών, η Αγγελική αποφάσισε να χτίσει την... Angelika Dusk και να κάνει το χόμπι της επάγγελμα: Να ασχοληθεί με τη μουσκή και το τραγούδι.

Με κάτι δηλαδή που ασχολείται, αγαπάει και νιώθει να τη συναρπάζει ήδη από πολύ μικρή. Οταν, όπως η ίδια έχει εξομολογηθεί, έπαιρνε το τηλεκοντρόλ, τα κρατούσε ως μικρόφωνο και προσποιούνταν ότι είχε κοινό, ενώ στην πραγματικότητα είχε μπροστά της μόνο τον σκύλο της. Ταυτόχρονα ακούει πολλή μουσική. Ροκ ως έφηβη, κλέβοντας σχεδόν όλη τη συλλογή CD του πατέρα της (Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin κ.λπ.), αργότερα μέταλ, κλασική, τζαζ, funk, blues, soul, ελληνική παραδοσιακή, rap και πολλή ποπ, που είναι και το στιλ που γράφει σήμερα.

Μεγαλώνοντας, σπούδασε κλασική μουσική στο Brown University και μοντέρνα μουσική στο London Center of Contemporary Music της Αγγλία.

Εχοντας προφανώς έμφυτο ταλέντο, αρχίζει να γράφει ποπ μπουσική με αγγλικούς στίχους και να ερμηνεύει η ίδια τα κομάτια της, ηχογραφηθεί τις πρώτες της δουλειές στο Λονδίο, οι οποίες, μάλιστα, κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το πρώτο single έχει τίτλο «Love on Your Own Terms» και το μίνι άλμπουμ της «Telling Stories».
Μιλώντας για τις δουλειές της και το τι την εμπνέει, η ίδια έχει πει ότι «κάθε τραγούδι είναι μια εμπειρία που έχω ζήσει, μια ιστορία από τη ζωή μου. Πάντα ξέρω τι θέλω να πω όταν ξεκινάω να γράφω ένα τραγούδι. Μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ συμβολισμούς και αλληγορίες, καθώς και παραμυθένια στοιχεία στα τραγούδια μου: κλουβιά, μαριονέτες, γυάλινες χιονόμπαλες, καρουζέλ, μουσικά κουτιά».

Τις ημέρες αυτές η Angelika Dusk ετοιμάζεται για δύο live εμφανίσεις: μία στο «Faust», στις 30 Οκτωβρίου, και άλλη μία στο «Bourbon», στις 12 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ