Ελληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα την Telegraph που έγραψε πως αν ο Ελγιν δεν είχε πάρει τα Γλυπτά του Παρθενώνα τώρα θα ήταν στα θεμέλια κεμπαπτζίδικου - iefimerida.gr

Ελληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα την Telegraph που έγραψε πως αν ο Ελγιν δεν είχε πάρει τα Γλυπτά του Παρθενώνα τώρα θα ήταν στα θεμέλια κεμπαπτζίδικου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες Ελληνες αλλά και ξένοι μπαίνουν κάΤο χολερικό κείμενο της Telegraph για τα Γλυπτά του Παρθενώνα («αν δεν τα είχε πάρει ο λόρδος Ελγιν, τώρα θα βρίσκονταν στα θεμέλια κεμπαπτζίδικου στην Αθήνα»), για το Μουσείο της Ακρόπολης («φτιάχτηκε με πολλά χρήματα που δεν έχει η Ελλάδα για να δείξει κάτι που δεν κατέχει»), αλλά και για τον ρόλο της Αμάλ Κλούνεϊ δεν έμεινε αναπάντητο. τω από το κείμενο της Τelegraph και κατακεραυνώνουν την εφημερίδα και τον συντάκτη της.


Μεταξύ άλλων, το άρθρο αναφέρεται και στην... απόσταση που χωρίζει τη σύγχρονη από την αρχαία Ελλάδα των επιτευγμάτων και της προσφοράς στον πολιτισμό, ενώ ο αρθρογράφος επικαλείται ακόμα και «μαρτυρίες» Ευρωπαίων αξιωματούχων για τη χαοτική οργάνωση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.


Φυσικά, στα σχόλια δεν λείπουν και αναφορές όπως «όταν εμείς είχαμε πολιτισμό, εσείς ήσασταν ακόμα πάνω στα δέντρα». Διαβάζουμε στα σχόλια, μεταξύ άλλων:


«Φυσικά και ανήκουν στην Αγγλία, ο κύριος Ελγιν τα έφτιαξε και τους έδωσε και το όνομά του... Εμείς οι Ελληνες ζούσαμε σε σπηλιές όταν ο κύριος Ελγιν σμίλευε αυτά τα μάρμαρα. Επίσης, ο Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποιούσε το κυριλλικό αλφαβητάριο... Η ώρα της πληρωμής θα έρθει!».


«Ειλικρινή συλληπτήρια για το μέγεθος της άγνοιας και το βάθος της αλαζονείας σας, κύριε Πάξμαν. Και ευχαριστούμε που μας θυμίσατε πως πραγματικά είναι το είδος σας. Εχουμε την τάση να το ξεχνάμε. Σας παρακαλώ να απολαύσετε το επόμενο κεμπάμπ σας από ένα από τα ωραία καταστήματα που έχουν οι Λιβανέζοι στο Λονδίνο. Ολοι οι μη Αγγλοι του κόσμου που έχετε κλέψει και έχουν υποφέρει από εσάς τους αλαζόνες, χωρίς ντροπή, αποικιοκράτες».


«Ο Πάξμαν φαίνεται να είναι ένας τυπικός, παλιός, απαράδεκτος ρατσιστής Αγγλος. Νομίζω ότι περνάει τα βράδια του διαβάζοντας ιστορίες για τότε που η Βρετανία ήταν Μεγάλη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ