Στον τρίτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης -Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των «μυστικών» του - iefimerida.gr

Στον τρίτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης -Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των «μυστικών» του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη νέα ενημέρωση από την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει σήμερα νωρίς το απόγευμα.

Τις τελευταίες ημέρες συνεχίστηκαν οι αποχωματώσεις στον τάφο. Οι ανασκαφείς αφαιρούσαν χώμα από τον δεύτερο θάλαμο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο, και συγκεκριμένα στο πορτάκι των 0,96 μ. που βρίσκεται στη μία άκρη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάθμη του χώματος έχει κατέβει θεαματικά και σε λίγο το δάπεδο θα έχει αποκαλυφθεί.

Ετσι, το απόγευμα θα γίνει γνωστό το εάν οι ανασκαφείς κατά τη διάρκεια της αποχωμάτωσης βρέθηκαν μπροστά σε νέες εκπλήξεις, όπως την περασμένη εβδομάδα, όταν βρήκαν το κεφάλι της ανατολικής Σφίγγας, αλλά και το τι συμβαίνει με τη διακόσμηση του τρίτου θαλάμου. Αν, δηλαδή, συνεχίζεται το ίδιο μοτίβο με αυτό των προηγούμενων, ή αν είναι διαφορετικός και πιο πολυτελής. Επίσης, το ύψος του χώματος που έχει αφαιρεθεί θα δείξει το εάν ο χώρος έχει σκαλιά ή κεκλιμένο δάπεδο, το εάν δηλαδή το μνημείο από εκείνο το σημείο και μετά συνεχίζεται υπογείως, ενώ αγωνία υπάρχει και για το μικρό πορτάκι και για του πού αυτό οδηγεί.

Πάντως, πληροφορίες των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών στην Αμφίπολη, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο γρίφος για τον ένοικο του τάφου και την αποκάλυψη των μυστικών του τύμβου να έχει λυθεί πόλύ γρηγορότερα απ' ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, σε περίπου 15 ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ