Η βραδινή έξοδος της Αντζελας Γκερέκου, που εντυπωσίασε αλλά έστειλε και ηχηρά μηνύματα

Ηταν το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν από τη συναυλία της Καμεράτας με τους 4 κορυφαίους κόντρα τενόρους του κόσμου, όταν ένα μικρό σούσουρο ακούστηκε και τα κεφάλια σηκώθηκαν ψηλά προς το κεντρικό θεωρείο. Εκεί που σχεδόν γλίστρησε η υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου (εντυπωσιακά ντυμένη), έτοιμη να ακούσει μια συναυλία που ήδη χαρακτηρίζεται σταθμός της τρέχουσας περιόδου. Αλλα και έτοιμη να στείλει ένα διπλό μήνυμα...

Φανερά αδυνατισμένη, φορώντας ένα κατάμαυρο jumpsuit που θύμιζε αμερικανικής σχολής δημιουργό (Halston; Ή μήπως Michael Kors;) με φαρδιά ζώνη στη μέση και ένα μεγάλο cluch, η Aντζελα Γκερέκου καταχειροκρότησε την Καμεράτα, τους κόντρα τενόρους και τον Γιώργο Πέτρου. Πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες της από γκρι λουστρίνι, στο διάλειμμα πολιορκήθηκε από κάμερες και ανθρώπους του πολιτισμού. Και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα όσον αφορά το μέλλον της Καμεράτας, της ορχήστρας που, ενώ διεθνώς κάνει πραγματική επέλαση με συναυλίες, πρωτιές και δισκογραφικές εκδόσεις που κατακτούν τις κριτικές και των πιο απαιτητικών μέσων ενημέρωσης, στην Ελλάδα παλεύει με το φάντασμα του αφανισμού, αφού τα κρατικά χρήματα αργούν να φτάσουν στα ταμεία της, ενώ οι ιδιώτες χορηγοί έχουν γίνει δυσεύρετοι λόγω κρίσης.

Η Αντζελα Γκερέκου σε ένα πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους αποκάλυψε πως παρακολουθεί συχνά τις συναυλίες της Καμεράτας και εκθείασε τη δράση της και την προσφορά του Γιώργου Πέτρου. Γνωρίζοντας άλλωστε από τη θητεία της στον χώρο του τουρισμού πως η πολιτιστική διπλωματία και ο σύγχρονος πολιτισμός που εξάγεται μπορούν να φέρουν στην Ελλάδα θετική δημοσιότητα και ενδιαφέρον, δεν μένει ασυγκίνητη από τη διεθνή πορεία της Καμεράτας, που στο εξωτερικό είναι γνωστή ως Armonia Atenea.

H Aντζελα Γκερέκου επανέλαβε με νόημα πως οι φήμες περί συγχώνευσης της Καμεράτας με την Κρατική Ορχήστρα τερματίστηκαν οριστικά, καθώς και ότι ήδη ένα πρώτο ποσό έχει εγκριθεί και πρόκειται να εκταμιευθεί για την Καμεράτα και θα ακολουθήσει και νέο.

Οσον αφορά τις εξελίξεις στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, υπήρξε εξαιρετικά φειδωλή. Είπε όμως με νόημα: «Θα κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Το μουσείο θα ανοίξει». Δύο ημέρες μετά, η Αντζελα Γκερέκου παρακολούθησε την όπερα «Ετσι κάνουν όλες» του Μότσαρτ, που ανέβασε η Λυρική. Εκεί βρέθηκε και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ