Δεν έκλεισε το θέμα του Πιστόριους -Η εισαγγελία κάνει έφεση - iefimerida.gr

Δεν έκλεισε το θέμα του Πιστόριους -Η εισαγγελία κάνει έφεση

Δεν έκλεισε το θέμα του Πιστόριους -Η εισαγγελία κάνει έφεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Οσκαρ Πιστόριους οδηγήθηκε μεν στη φυλακή, μετά από την ποινή- χάδι που του επιβλήθηκε για την ανθρωποκτονία από αμέλεια της συντρόφου του, αλλά το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση τόσο ενάντια στην καταδίκη όσο και ενάντια στην ποινή που του επιβλήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η εισαγγελία προσπάθησε να αποδείξει ότι ο θάνατος της Ρίβα Στέενκαμπ ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά η δικαστής αποφάνθηκε ότι οι αποδείξεις ήταν ανεπαρκείς.

Μετά την ετυμηγορία, ποινικολόγοι είχαν εκφράσει την κατάπληξή τους για το συμπέρασμα της δικαστού, σύμφωνα με την οποία ο Πιστόριους δεν μπορούσε να γνωρίζει πως υπήρχε κίνδυνος να σκοτώσει κάποιον όταν έριξε τους πυροβολισμούς, πιστεύοντας- κατά την υπερασπιστική γραμμή του Παραολυμπιονίκη- ότι είχαν μπει διαρρήκτες στο σπίτι του.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πενταετής ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον Πιστόριους έχει ασκηθεί ιδιαίτερα αυστηρή κριτική στη χώρα, καθώς ο αθλητής μπορεί να αποφυλακισθεί υπό όρους σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ