Πώς ο Μπέπε Γκρίλο από επαναστάτης έγινε ακροδεξιός - iefimerida.gr

Πώς ο Μπέπε Γκρίλο από επαναστάτης έγινε ακροδεξιός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τελευταίες ημέρες υπήρξαν εκρηκτικές για τους ευρωσκεπτικιστές στο Ευρωκοινοβούλιο. Η αναχώρηση της Λεττονής βουλευτή Ιβέτα Γκρίγκουλε υπέγραψε τον πρόωρο θάνατο του ακραίου κόμματος που είχε δημιουργηθεί με επικεφαλής τον Νάιτζελ Φάρατζ (UKIP).

Οι ελπίδες της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν να δημιουργήσει τη δική της ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο και να παίρνει τις επιδοτήσεις ναυάγησαν, επίσης.


Η ομάδα που δημιούργησε ο ακροδεξιός Φάρατζ διαλύθηκε γιατί θα έπρεπε να έχει ευρωβουλευτές τουλάχιστον από επτά διαφορετικές χώρες-μέλη.

Η αναχώρηση της Γκρίγκουλε, η οποία πήρε τη θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής για τις σχέσεις του ευρωκοινοβουλίου με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ αυτών και του Καζακστάν, έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του Φάρατζ. Ο ίδιος άρχισε να αποδίδει σενάρια συνωμοσίας στον Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έδωσε τη θέση στη Λεττονή ευρωβουλευτή για να διαλύσει την ομάδα των ακροδεξιών.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι 48 ευρωβουλευτές της παρ'ολίγον ομάδας του Φάρατζ να αναγκαστούν να επιστρέψουν στο γκρουπ των ανεξάρτητων (52 συνολικά) οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα απεριόριστου λόγου, δεν έχουν θέσεις στις επιτροπές και δεν λαμβάνουν επιδοτήσεις.


Ωστόσο ο Φάρατζ δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνικό Μέτωπο, κυρίως επειδή στηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Βρήκαν τον ιδεώδη ακροδεξιό

Ωσπου, ξαφνικά, τελευταία στιγμή, ο Νάιτζελ Φάρατζ και ο θερμός υποστηρικτής του Μπέπε Γκρίλο, πρώην επαναστάτης, βρήκαν τη λύση: κατόρθωσαν να πείσουν τον ευρωβουλευτή Γιάροσλαβ Ιβατσκίεβιτς να ενταχθεί στην ομάδα τους προκειμένου να πιάσουν τον μαγικό αριθμό.

Πώς ο Μπέπε Γκρίλο από επαναστάτης έγινε ακροδεξιός  | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για έναν ευρωβουλευτή που έχει κατηγορηθεί συχνά, ο ίδιος και ο ηγέτης του κόμματος, για ακροδεξιές απόψεις που εγγίζουν τα όρια του γελοίου. Ο επικεφαλής του Πολωνικού ακροδεξιού κόμματος είναι γνωστός για τις ρατσιστικές και σεξιστικές επιθέσεις του, σε σημείο που ακόμη και η Μαρίν Λεπέν τον είχε απορρίψει. Ο εν λόγω επικεφαλής έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Αδόλφος Χίτλερ «πιθανόν δεν γνώριζε ότι οι Εβραίοι θα εξολοθρεύονταν...»
Αν αυτή η ομάδα των ακροδεξιών τελικά δημιουργηθεί, δημιουργείται ένα ερώτημα: παρά τις αηδιαστικές δηλώσεις του πρώην κλόουν Μπέπε Γκρίλο, ο ίδιος ο Φάρατζ συγκέντρωνε κάποια ψήγματα εκτίμησης. Ως σήμερα είχε διαφυλάξει την ομάδα του από εντελώς ακραίους ακροδεξιούς και δεν είχε δεχθεί ούτε την Χρυσή Αυγή!
Αλλά τόσο ο Βρετανός Φάρατζ όσο και ο Ιταλός Γκρίλο φαίνεται ότι θα πουλήσουν την ψυχή τους στον διάβολο προκειμένου να πάρουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις και τις καρέκλες στις επιτροπές. Είναι θέμα πλέον του ευρωκοινοβουλίου και των κανόνων που το διέπουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ