Στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Επιτροπή Διερεύνησης για τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους - iefimerida.gr

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Επιτροπή Διερεύνησης για τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται σήμερα η εκτεταμένη έρευνα των Αρχών για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους DA42, με την επίσκεψη της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων στο αεροδρόμιο Λάρνακας.


Μιλώντας στο SigmaLive, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Λοϊζου, ανέφερε ότι θα μελετηθεί εκτεταμένα ένα παρόμοιο με το DA42 αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η επίσκεψη στον διεθνή αερολιμένα αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, κατόπιν διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή έχει συγκεντρώσει όγκο εγγράφων της Πολιτικής Αεροπορίας που πρέπει να μελετήσει. Την ίδια ώρα, η Επιτροπή αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές με την κατασκευάστρια εταιρεία τόσο των μηχανών του αεροσκάφους όσο και του ίδιου του αεροσκάφους.

Eρωτηθείς για τα πρώτα συμπεράσματα αλλά και το χρόνο που θα απαιτηθεί για την διερεύνηση της πτώσης του μοιραίου DA42, ο κ. Λοίζου είπε πως είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, εξηγώντας ότι, πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που θα πάρει τουλάχιστον ένα χρόνο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι μηχανές του DA42 θα σταλούν στο εξωτερικό όπου ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ