«Μου αξίζει η θανατική ποινή», είπε ο πλοίαρχος του Sewol - iefimerida.gr

«Μου αξίζει η θανατική ποινή», είπε ο πλοίαρχος του Sewol

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πλοίαρχος Λι Ζουν-Σακ δικάζεται σε δικαστήριο της Γκουανγκτζού κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία από εγκληματική αμέλεια» για το ναυάγιο του Sewol τον περασμένο Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια της δίκης του παραδέχθηκε ότι «του αξίζει» η θανατική ποινή, αλλά αρνήθηκε ότι θυσίασε τη ζωή των επιβατών για να σώσει τη δική του.
Ωστόσο, η οργή των οικογενειών των θυμάτων και της κοινής γνώμης επικεντρώθηκε στον πλοίαρχο και τα μέλη του πληρώματος εξαιτίας των αντιδράσεών τους κατά τη διάρκεια του ναυαγίου. Ηταν μεταξύ των πρώτων που εγκατέλειψαν το πλοίο επιβιβαζόμενοι σε σωστικές λέμβους, αφήνοντας στο βυθιζόμενο πλοίο παγιδευμένους τους εκατοντάδες επιβάτες.

Η οργή των συγγενών ενισχύθηκε όταν αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας ότι το πλήρωμα είχε δώσει εντολή στους επιβάτες να μη μετακινηθούν και να περιμένουν στις καμπίνες τους, γεγονός που κόστισε τη ζωή των περισσότερων εξ αυτών.

Σε βίντεο που ελήφθησαν από τα κινητά τηλέφωνα που ανασύρθηκαν μαζί με τις σορούς των θυμάτων ακούγεται από τα μεγάφωνα του πλοίου το μήνυμα που παρακινεί τους μαθητές να μη μετακινηθούν, καθώς το πλοίο παίρνει όλο και μεγαλύτερη κλίση. Οταν έγινε προφανές ότι το πλοίο βυθίζεται, ήταν πλέον πολύ αργά για τους επιβάτες.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τα θύματα και τους συγγενείς τους και θα προσεύχομαι γι' αυτούς μέχρι το τέλος της ζωής μου. Θεωρώ ότι μου αξίζει η θανατική ποινή... Αλλά δεν είχα ποτέ την πρόθεση να θυσιάσω τους επιβάτες για να σώσω τη ζωή μου», δήλωσε κατά τη δίκη του ο πλοίαρχος.

Η ετυμηγορία και η επιβολή της ποινής θα ανακοινωθούν στις αρχές Νοεμβρίου. Αν και η θανατική ποινή τελεί σε ισχύ στη Νότια Κορέα, κανείς καταδικασμένος δεν έχει εκτελεσθεί από το 1997. Περί τους 60 θανατοποινίτες παραμένουν στα κελιά των μελλοθανάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ