Ριζότο με πράσα –Τι καλύτερο έχουν οι Ιταλοί; [εικόνες]

Παραγγέλνουμε ριζότο και νομίζουμε ότι μας έχουν βάλει τα γυαλιά οι Ιταλοί. Τα ελληνικά ριζότα, ωστόσο, είναι αρχαιότερα και εξίσου γευστικά. Το πρασόρυζο και το σπανακόρυζο έχουν θρέψει ολόκληρες γενιές Ελλήνων, εδώ και δεκαετίες. Ταπεινά, υγιεινά και εύκολα στην κουζίνα.

Για το πρασόρυζο θα χρειαστείτε, για 4 άτομα:

Ετοιμασία

Αυτό είναι το σωστό ριζότο, όχι λαπάς

Στολίζεται υπέροχα με φλούδες παρμεζάνας από πάνω:

Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει: Τρώγεται υπέροχα με τηγανητό ψάρι:

Μπορεί να γίνει πλήρες γεύμα με καπνιστό σολωμό και σχοινόπρασο:

Το πρασόρυζο συνοδεύεται άψογα με μαύρες ελιές και κόκκινο κρασί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Ιταλοί ελληνική ριζότο πράσα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ