Κυκλοφορεί ένα νέο ναρκωτικό κάθε εβδομάδα - iefimerida.gr

Κυκλοφορεί ένα νέο ναρκωτικό κάθε εβδομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαστάσεις τσουνάμι παίρνει πια το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ αφού οι επιστήμονες εντοπίζουν κάθε μήνα νέες ουσίες που βγαίνουν στις πιάτσες, με αποτέλεσμα καμία κυβέρνηση να μην προλαβαίνει τον ρυθμό κυκλοφορίας τους για να θεσπίσει έγκαιρα νέους νόμους.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Εθισμών αναφέρει ότι μόνο το 2010 είχαν εντοπίσει 41 νέες ναρκωτικές ουσίες, ενώ μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2011 έχουν εντοπίσει άλλες 20!

Αυτός ο ρυθμός εμφάνισης νέων ουσιών αποτελεί ρεκόρ για την ΕΕ και οι επιστήμονες εξηγούν ότι είναι πολύ έυκολο για τους χημικούς να παρασκευάσουν νέα ναρκωτικά που μιμούνται τις επιδράσεις γνωστών ναρκωτικών όπως η κοκαίνη και το ecstasy και μάλιστα χρησιμοποιώντας ουσίες που είναι νόμιμες.

Όπως επισημαίνει σε άρθρο της και η εφημερίδα Guardian αυτό το γεγονός θέτει σε νέες βάσεις το ζήτημα της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και κυρίως της χρήσης, αφού οι αριθμοί δείχνουν πως είναι αδύνατο η νομοθεσία να συμβαδίζει με τους ρυθμούς εμφάνισης νέων ουσιών, ενώ η συνολική αύξηση των χρηστών δείχνει πως δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με κυρώσεις.

Έτσι σιγά σιγά ασκούνται πιέσεις στους κόλπους της ΕΕ για να παρθεί μια κοινή απόφαση για αλλαγή πολιτικής στο θέμα των ναρκωτικών που θα εστιάζει περισσότερο στην ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους των εθισμών και όχι στη φυλάκιση και ποινική δίωξη των απλών χρηστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ