Πλούσιοι και φτωχοί, σε μία εικόνα -Η φωτογραφία που δείχνει μοναδικά την παγκόσμια ανισότητα - iefimerida.gr

Πλούσιοι και φτωχοί, σε μία εικόνα -Η φωτογραφία που δείχνει μοναδικά την παγκόσμια ανισότητα

Πλούσιοι και φτωχοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι από τις περιπτώσεις στις οποίες οι Κινέζοι πράγματι δικαιώνονται και μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Είναι η σουρεαλιστική σκηνή που κατέγραψε ένας ακτιβιστής στη Μελίγια.

Σε αυτή, σε πρώτο πλάνο είναι δύο άνθρωποι που παίζουν γκολφ αμέριμνοι. Στο βάθος, ο φράχτης που χωρίζει το Μαρόκο από τη Μελίγια, που αποτελεί ισπανικό έδαφος στην Αφρική και πάνω του σκαρφαλωμένοι μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην απέναντι πλευρά, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Χοσέ Παλαθόν, ένας ακτιβιστής οργάνωσης για τα δικαιώματα των μεταναστών, ο οποίος είδε τους άνδρες πάνω από το γήπεδο του γκολφ και σκέφτηκε ότι η εικόνα αυτή συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση. «Αντικατοπτρίζει τις διαφορές που υπάρχουν και την ασχήμια που συμβαίνει εδώ», είπε στην El Pais.

Πλούσιοι και φτωχοί, σε μία εικόνα -Η φωτογραφία που δείχνει μοναδικά την παγκόσμια ανισότητα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Μαρόκο γκολφ φράχτης Μελίγια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ