Μητσοτάκης: Να τελειώσουμε με το αίσχος των αποσπασμένων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Να τελειώσουμε με το αίσχος των αποσπασμένων υπαλλήλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευκολύνονται οι αποσπάσεις υπαλλήλων στα βουλευτικά γραφεία.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Γεωργαντά και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε την τροπολογία ως ρουσφετολογική και φωτογραφική.

Απαντώντας ο Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε οι ανάγκες των κομμάτων και των βουλευτών να καλύπτονται αποκλειστικά με μετακλητούς υπαλλήλους, ώστε να τελειώσει η υπόθεση με τους αποσπασμένους.

Ομως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας αντέτεινε ότι το πνεύμα της τροπολογίας που έκανε δεκτή η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεσή της, είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση με αυτή που περιέγραψε ο υπουργός, καθώς συνεχίζει το καθεστώς των αποσπασμένων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πάντως, τόνισε ότι το υπουργείο του κάνει ξανά πρόταση να τελειώσει η ιστορία με τους αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους και να στηρίζονται τα κόμματα στους μετακλητούς.

Επισημαίνεται ότι σήμερα στη Βουλή υπηρετούν περίπου 40 αποσπασμένοι. Στη Βουλή και στα βουλευτικά γραφεία συνολικά υπηρετούν 587 μόνιμοι υπάλληλοι, ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί, 131 μετακλητοί και 572 επιστημονικοί συνεργάτες.

Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία δίνει την δυνατότητα να αποσπώνται υπάλληλοι στα βουλευτικά γραφεία μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας (αντί για 10 που ισχύει σήμερα) σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή.

Οι υπάλληλοι θα αποσπώνται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη συνέχεια θα διατίθενται στα γραφεία βουλευτών παραμεθόριων ή προβληματικών περιοχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ