Έρχονται απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί; - iefimerida.gr

Έρχονται απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν αν θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ανοιχτό μένει το μέτωπο και με τους οδηγούς των ταξί που δεν αποκλείουν νέο κύκλο απεργιών.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς που αντιδρούν στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως την προβλέπει το νόμος για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών, θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα γι να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους

Συγκεκριμένα αύριο, Δευτέρα, 5/9, θα υνεδριάσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ την Τετάρτη θα πάρουν σχετικές αποφάσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ).

Παράλληλα σε θέση μάχης βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ταξί, εν αναμονή των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οδηγοί ταξί ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρόν στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ