Η μάχη του Ολυμπιακού κόντρα στη Γιουβέντους -Για το μεγάλο βήμα της πρόκρισης (1-0, Β' ημίχρονο)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουβέντους στις 21:45 (ΝΕΡΙΤ) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Νίκη με κάθε τρόπο ζήτησαν παίκτες και τεχνική ηγεσία απέναντι στη «Βέκια Σινιόρα», η οποία έχει πληγώσει τον Θρύλο δύο φορές στο παρελθόν.

Όταν αυτές οι δύο ομάδες συναντιούνται, το μυαλό όλων ανατρέχει σε εκείνο το βροχερό βράδυ του 1999. Τότε που η μπάλα και ο άνεμος έπαιξαν το δικό τους παιχνίδι στον Ολυμπιακό και με το γκολ του Αντόνιο Κόντε οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τέσσερα χρόνια μετά, η «Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου διέσυρε τον Ολυμπιακό με το βαρύ 7-0 στο Τορίνο και σήμερα η ομάδα του Μίτσελ έχει την ευκαιρία να απαντήσει στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, έστω και ετεροχρονισμένα.

Ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τη Γιούβε στους τρεις βαθμούς, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν με νίκη τις υποχρεώσεις τους αλλά να γνωρίζουν ήττες στη 2η αγωνιστική. Ο Μίτσελ ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ότι σέβεται τη Γιουβέντους και απέφυγε να πάρει θέση για το αν είναι καλύτερη υπό τις οδηγίες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη μετά Αντόνιο Κόντε εποχή.

Ο Ρομπέρτο μίλησε για νίκη 1-0 με σκόρερ τον Κασάμι, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο οποίος θα βρει ξανά αντίπαλο στο χορτάρι τον φίλο του Κάρλος Τέβεζ, ξεκαθάρισε ότι μεγαλύτερο κίνητρο από την υπεράσπιση των ερυθρόλευκων χρωμάτων δεν υπάρχει και ο κόσμος απόψε στο Φάληρο θα αποτελέσει για ακόμη μία φορά τον 12ο παίκτη των «ερυθρολεύκων».

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και πίεσε από νωρίς τη Γιουβέντους, αλλά οι πρώτες ευκαιρίες δεν καρποφόρησαν.

Η λύτρωση για τους παίκτες του Μίτσελ ήλθε στο 35, όταν μετά από ωραία συνεργασία ο Κασάμι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν βάζοντας φωτιά στο «Καραϊσκάκης».


Oι 11άδες

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μασουακού, Μποτία, Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι, Τσόρι, Μήτρογλου.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα, Λιχστάινερ, Πίρλο, Πογκμπά, Βιντάλ, Μοράτα, Τέβεζ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ