Τραγωδία στον Καναδά: 2 νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Κοινοβούλιο -Πανικός σε όλη την Οτάβα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τραγωδία στον Καναδά: 2 νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Κοινοβούλιο -Πανικός σε όλη την Οτάβα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυροβολισμοί, πανικός, νεκροί και αιματοκύλισμα στη φιλήσυχη πόλη Οτάβα του Καναδά, καθώς από το μεσημέρι της Τετάρτης η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Ολα ξεκίνησαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με πυροβολισμούς στο Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα ένας στρατιώτης και ένας από τους δράστες να πέσουν νεκροί.Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ στο Μνημείο των Πεσόντων και εθεάθη να τρέχει προς το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το Κοινοβούλιο. Ακούστηκαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί στην περίβολο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά και αμέσως άρχισε το ανθρωποκυνηγητό, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να καταζητούν εκείνον που άνοιξε πυρ στο μνημείο, τραυματίζοντας τον στρατιώτη που το φρουρούσε.

Οπως μετέδωσε αργότερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη. Aν και τα διεθνή μέσα μετάδωσαν ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι, η αστυνομία αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει. «Συνεχίζουμε να διεξάγουμε έρευνες, μία επιχείρηση είναι σε εξέλιξη», περιορίστηκε να απαντήσει ο αρχηγός της αστυνομίας, Τσαρλς Μπορντελό. Αυτό που προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αρχές είναι αν ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε τον στρατιώτη και εκείνος που εισέβαλλε στο κτίριο του κοινοβουλίου ήταν το ίδιο πρόσωπο, υπήρχαν κι άλλοι δράστες.

Το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκε ότι ο άτυχος στρατιώτης που πυροβολήθηκε υπέκυψε στα τραύματά του. Ακόμη, έγινε γνωστό ότι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες από τις ανταλλαγές πυροβολισμών, από τους οποίους οι δύο είναι σε σταθερή κατάσταση.

Πυροβολισμοί και πανικός σε όλη την πόλη

Ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε τελικά σε δύο σημεία και όχι τρία σημεία της πόλης όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σφαίρες έπεσαν στο Μνημείο Πεσόντων και στο συγκρότημα του Κοινοβουλίου, αλλά όχι σε εμπορικό κέντρο, όπως αρχικά είχαν μεταδώσει τα διεθνή ΜΜΕ. Μετά από τους πρώτους πυροβολισμούς, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα γραφεία ή τις κατοικίες τους και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.

Το καναδικό κοινοβούλιο παραμένει κλειστό. Ορισμένα άλλα κτίρια εκκενώθηκαν στην περιοχή της Βουλής, ενώ οι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί είδαν έναν άνδρα με μαύρα ρούχα και μαντήλι στο πρόσωπο να τρέχει προς το Κοινοβούλιο με όπλο. Ο άνδρας σταμάτησε ένα μαύρο αυτοκίνητο και απειλώντας τον οδηγό το άρπαξε και κινήθηκε προς το κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, όπου γίνονται οικοδομικές εργασίες. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν ξανά πυροβολισμοί, καθώς αστυνομικοί και στρατιώτες καταδίωκαν τον δράστη.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ «είναι ασφαλής και έχει ήδη φύγει από το κτιριακό συγκρότημα του Κοινοβουλίου», όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Κόκκινο συναγερμό» κήρυξε το FBI

Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές Αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, με την πρεσβεία στην Οτάβα να έχει ήδη κλείσει, ενώ το FBI έχει κηρύξει κατάσταση «κόκκινου συναγερμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ