Πανικός στην Οτάβα: Ενοπλοι άνοιξαν πυρ στο Κοινοβούλιο του Καναδά -Τεράστιο ανθρωποκυνηγητό [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Πανικός στην Οτάβα: Ενοπλοι άνοιξαν πυρ στο Κοινοβούλιο του Καναδά -Τεράστιο ανθρωποκυνηγητό [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως μετέδωσε αργότερα το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη. Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, δεν ήταν μόνος, καθώς προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ήταν δύο ή τρεις οι ένοπλοι. Ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε σε τρία σημεία, αφού σφαίρες έπεσαν στο Μνημείο Πεσόντων, στο συγκρότημα του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια σε εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί είδαν έναν άνδρα με μαύρο ρούχα και μαντήλι στο πρόσωπο να τρέχει προς το κοινοβούλιο με όπλο. Ο άνδρας σταμάτησε ένα μαύρο αυτοκίνητο και απειλώντας τον οδηγό το άρπαξε και κινήθηκε προς το κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, όπου γίνονται οικοδομικές εργασίες. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν ξανά πυροβολισμοί, καθώς αστυνομικοί και στρατιώτες καταδιώκουν το δράστη. Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, «είναι ασφαλής και έχει ήδη φύγει από το κτιριακό συγκρότημα του κοινοβουλίου» όπως ανακοίνωσε το γραφείο του. Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν οι αρχές στην Οτάβα του Καναδά, όπου, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ έξω από το Κοινοβούλιο. Επειτα από ανθρωποκυνηγητό που κράτησε αρκετή ώρα, σκορπώντας τον πανικό εντός και εκτός των κτιρίων του συγκροτήματος, ο δράστης σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, αλλά συνεχίζεται η καταδίωξη των συνεργών του.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας άνοιξε πυρ στο Μνημείο των Πεσόντων και εθεάθη να τρέχει προς το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το Κοινοβούλιο. Ακούστηκαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί στην περίβολο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά και αμέσως άρχισε το ανθρωποκυνηγητό, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να καταζητούν εκείνον που άνοιξε πυρ στο μνημείο, τραυματίζοντας τον στρατιώτη που το φρουρούσε.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ο στρατιώτης που δέχτηκε τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί σοβαρά και ότι τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο με ασθενοφόρα του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ