Μετά την παραίτηση Στάικου από το ΔΣ, διευρύνεται το αδιέξοδο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - iefimerida.gr

Μετά την παραίτηση Στάικου από το ΔΣ, διευρύνεται το αδιέξοδο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), αφού το ΔΣ αδυνατεί να συνεννοηθεί με τη διευθύντρια του μουσείου Αννα Καφέτση, με αποτέλεσμα να κωλυσιεργεί η έναρξη της λειτουργίας του. Πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος του ΔΣ Σοφία Στάικου, διευρύνοντας το κλίμα αδιεξόδου που υπάρχει στο μουσείο.

Χθες ο πρόεδρος του ΔΣ έστειλε επιστολή στον υπουργό και την υφυπουργό Πολιτισμού περιγράφοντας το διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το μουσείο. Παράλληλα ζητάει να μη γίνει δεκτή η παραίτηση της κας Στάικου.

Μάλιστα, τονίζει πως η παρουσία της ήταν καθοριστική και αποφασιστική στην απρόσκοπτη, αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία του ΕΜΣΤ, αφού με την εξειδικευμένη εμπειρία της στη διαχείριση των πολιτιστικών αγαθών, και δη μουσείων, κατάφερε να συμβάλει αποτελεσματικά στην άψογη διοίκηση του ΕΜΣΤ.

Οπως λένε οι γνωρίζοντες, είναι πλέον στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου οι αποφάσεις εκείνες που θα ανοίξουν τον δρόμο για τη λειτουργία του μουσείου.

Η επιστολή του προέδρου του ΔΣ του ΕΜΣΤ

Μετά την παραίτηση Στάικου από το ΔΣ, διευρύνεται το αδιέξοδο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ