Η Κομισιόν του Γιούνκερ πήρε την τελική έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο - iefimerida.gr

Η Κομισιόν του Γιούνκερ πήρε την τελική έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τελικά τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Με δηλώσεις τους στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, οι εκπρόσωποι των μεγάλων πολιτικών ομάδων (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι) είχαν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμά της που παρουσίασε νωρίτερα ο Γιούνκερ.

Αντίθετα, οι εκπρόσωποι των ομάδων των Πρασίνων και της Ενωτικής Αριστεράς είχαν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν την νέα Κομισιόν και το νέο πρόγραμμά της, ενώ ο εκπρόσωπος της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών δήλωσε ότι οι ευρωβουλευτές της ομάδας του θα απόσχουν της ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Γιούνκερ έλαβε τις 423 ψήφους των Συντηρητικών του PPE, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων, ενώ 209 ευρωβουλευτές έδωσαν αρνητική ψήφο και 67 απείχαν.

Νωρίτερα, ο κ. Γιούνκερ παρουσίασε στο Σώμα τη νέα σύνθεση, ενώ ακολούθησαν οι δηλώσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την κατανομή των χαρτοφυλακίων και τις προτεραιότητες της νέας Επιτροπής.

Ο κ. Γιούνκερ είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις επιστολές αξιολόγησης των υποψηφίων επιτρόπων, όπως αυτές εγκρίθηκαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων την Τρίτη το βράδυ, ενώ ανακοίνωσε πως στον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο ανατίθεται και το χαρτοφυλάκιο της Ιθαγένειας.

Μετά τις τελικές δηλώσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το Σώμα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω ψηφοφορίας η οποία έγινε ηλεκτρονικά με ονομαστική κλήση.

Η πενταετής θητεία της νέας Κομισιόν ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακροάσεις των υποψήφιων επιτρόπων από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 20 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ