Ο Σαμαράς επιμένει: Bγαίνουμε από το Μνημόνιο, είμαστε και ασφαλείς [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς επιμένει: Bγαίνουμε από το Μνημόνιο, είμαστε και ασφαλείς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

εν είναι επιτρεπτό σε μια Κυβέρνηση να αφήσει ποτέ, τον οποιοδήποτε, να δυναμιτίσει την οικονομική εξέλιξη μιας χώρας. Ή να ματαιώσει τις μεταρρυθμίσεις. Ή να αναστρέψει εκείνα τα οποία έγιναν. Ή να επιστρέψει πίσω στα εύκολα ελλείμματα» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Επιμένει ο Πρωθυπουργός στα περί εξόδου από το πρόγραμμα επιτήρησης, όπως επανέλαβε και απόψε: «Όχι μόνο βγαίνουμε από το μνημόνιο αλλά θα είμαστε και απολύτως ασφαλείς στην μετά-μνημόνιο εποχή» είπε μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.
Τάχθηκε κατά της πόλωσης λέγοντας πως «κανείς δεν την θέλει» αλλά διεμήνυσε: «Δ

Ο Σαμαράς επιμένει: Bγαίνουμε από το Μνημόνιο, είμαστε και ασφαλείς [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο Α. Σαμαράς υποστήριξε ότι επί δυόμισι χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα αρκεί, όπως είπε, «να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα και να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού».
Επανέλαβε ότι σε αυτά τα δυόμισι χρόνια η Ελλάδα πέτυχε «την μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει παράλληλα με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανέβηκε 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα από τον στόχο» και υποστήριξε ότι «τον επόμενο χρόνο μηδενίζουμε το έλλειμμα συνολικά και με τις πληρωμές του χρέους».
Ο Α. Σαμαράς τόνισε ακόμη ότι ο τουρισμός υπήρξε το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές και παραμένει η ατμομηχανή και ο μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. «Ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο από ποσοτική όσο και από ποιοτική άποψη. Ο τουρισμός θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη και για άλλους κλάδους και θα δώσει δουλειές και έσοδα στο κράτος, αρκεί να διατηρήσουμε την σταθερή πορεία» είπε με έμφαση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ