Το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλο [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο στον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελευταίο αντίο είπαν την Τρίτη στον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο φίλοι, συγγενείς, συναγωνιστές αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι των περασμένων ετών στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε τον τελευταίο χαιρετισμό στην εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης.

«Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά σήμερα έναν άνθρωπο που τίμησε την παράταξη, που ταυτίστηκε μαζί της, που της προσέφερε με ανιδιοτέλεια τους αγώνες μιας ολόκληρης ζωής. Αποχαιρετά ένα ιστορικό ηγετικό του στέλεχος που δίκαια προσέλαβε εμβληματικές διαστάσεις, καθώς γεφύρωσε την Αντίσταση κατά των κατακτητών με τον Ανένδοτο, την αντίσταση κατά της δικτατορίας με τη Μεταπολίτευση, τη Μεταπολίτευση με την Αλλαγή. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ήταν πάντα ο ''ιδανικός στρατιώτης'', κατά κυριολεξία και μεταφορικά», τόνισε στον επικήδειο λόγο του ο κ. Βενιζέλος.

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος υπήρξε επί χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνική Άμυνας στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, έπειτα από απόφαση του κ. Αβραμόπουλου.

Φωτογραφίες: Εurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ