Ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών σάρωσε σε βραβεία υποκριτικής στο Λονδίνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών σάρωσε σε βραβεία υποκριτικής στο Λονδίνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε το βραβείο του «Καλύτερου Ερμηνευτή» βραβεύτηκε στο Λονδίνο ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ο πρώην πρύτανης συμμετείχε στην ταινία του Δημήτρη Πιατά «ΠΑΝΔΗΜΙΑ», η οποία σάρωσε τα Odysseus Awards. Η ταινία του Δ. Πιατά επιλέχθηκε και έκανε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στο πλαίσιο του 7th London Greek Film Festival, στις 16 Οκτωβρίου 2014, στο Θέατρο Τέχνης στο Λονδίνο. Η ταινία «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» κέρδισε τρία βραβεία: Καλύτερη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, Καλύτερη σκηνοθεσία ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, που απονεμήθηκε στον Δημήτρη Πιατά, και Καλύτερος Ερμηνευτής, που απονεμήθηκε στον Θεοδόση Πελεγρίνη.

Ετσι, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά τη θεατρική του πρεμιέρα στο Παρίσι, πέρυσι, τώρα κατέκτησε και το Λονδίνο, αυτή τη φορά κινηματογραφικά, βέβαια.

Λίγα λόγια για την ταινία

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που εκτυλίσσεται σε μία χώρα που υφίσταται την επιδρομή ενός ιού, του «Σύνδρομου της Τζοκόντα»: Ο ασθενής παύει να έχει αντίληψη του περιβάλλοντος και διαρκώς χαμογελά, ενώ η κοινωνία είναι σε χρεοκοπία και καταρρέει. Σε ένα μιντιακό τοπίο κανιβαλιστικό, όπου το κοινό χωρίς συνείδηση κατευθύνεται ή αντιδρά στα τηλεoπτικά κέντρα, η συλλογικότητα μετατρέπεται σε συμμορία και οι συμμορίες, όπως και τα άτομα, επιβεβαιώνουν την αθλιότητα της ζωής τους με τη σύγκρουση. Όλοι εναντίον όλων.

Ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών σάρωσε σε βραβεία υποκριτικής στο Λονδίνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών σάρωσε σε βραβεία υποκριτικής στο Λονδίνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών σάρωσε σε βραβεία υποκριτικής στο Λονδίνο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ