Οταν ο Κάρι Γκραντ εκλιπαρούσε τη Σοφία Λόρεν να γίνει ερωμένη του [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν ο Κάρι Γκραντ εκλιπαρούσε τη Σοφία Λόρεν να γίνει ερωμένη του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μελαχρινή, λάγνα, καλλονή, έκανε τα πρώτα της διεθνή κινηματογραφικά βήματα όταν χόρεψε ένα παθιασμένο φλαμένκο για τις ανάγκες της ταινίας «Η Υπερηφάνεια και το Πάθος», το 1957. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Κάρι Γκράντ κεραυνοβολήθηκε και άρχισε να εκλιπαρεί για τον έρωτά της, παρότι ήξερε ότι επρόκειτο να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του παραγωγού Κάρλο Πόντι.


Το επίμονο, εξοντωτικό φλερτ αποκαλύπτει η ίδια η Σοφία Λόρεν στην αυτοβιογραφία της, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Ο Γκραντ τότε ήταν 30 χρόνια μεγαλύτερός της, παντρεμένος, και ήδη χωρισμένος τρεις φορές. Ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ βομβάρδισε την ανερχόμενη Ιταλίδα καλλονή με επιστολές, καλώντας την να... προσευχηθούν μαζί για να λάβουν τη σωστή απόφαση για το αν πρέπει να αφήσουν τους συντρόφους τους. «Θα είσαι στις προσευχές μου» της έγραψε. Της έγραφε συνέχεια, ενώ της έστελνε λουλούδια κάθε μέρα: «Αν σκέφτεσαι και προσεύχεσαι μαζί μου, για τον ίδιο λόγο, με την ίδια επιθυμία, όλα θα είναι σωστά και η ζωή θα είναι όμορφη».


Στην αυτοβιογραφία της η Λόρεν θα συμπεριλάβει αποσπάσματα από τις επιστολές του. Σε κάποια από αυτές ο Γκραντ γράφει: «Συγχώρεσέ με, αγαπημένο μου κορίτσι. Σε πιέζω πολύ. Προσευχήσου -όπως κι εγώ- μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Καληνύχτα, Σοφία». Η Σοφία Λόρεν αμφιταλαντευόταν: να ζήσει το πάθος με τον κινηματογραφικό αστέρα ή να παντρευτεί τον Κάρλο Πόντι, που της έδινε ασφάλεια; «Ήμουν ερωτευμένη με τον Κάρλο, αλλά είχα μεγάλη οικειότητα με τον Κάρι», λέει η ίδια. «Ημουν μόλις 23 ετών, δεν μπορούσα να αποφασίσω αν πρέπει να παντρευτώ έναν αστέρα του κινηματογράφου από μια ξένη χώρα και να αφήσω τον Κάρλο. Δεν ένιωθα έτοιμη να κάνω το μεγάλο βήμα».


Το δίλημμα, όμως, διήρκεσε πολύ. Το 1958 οι δυο τους μπήκαν στο στο στόχαστρο των κουτσομπολίστικων εντύπων του Χόλιγουντ, όταν άρχισαν να γυρίζουν τη ρομαντική ταινία «Houseboat» στην Ουάσινγκτον. Η σεξουαλική ένταση μεταξύ τους ήταν τόσο έντονη που την ένιωθαν μέχρι και οι τεχνικοί. Ο Κάρι Γκραντ είχε ήδη χωρίσει με τη γυναίκα του Μπέτσι Ντρέικ. Τελικά, η Λόρεν πήρε την απόφαση να μείνει με τον Κάρλο Πόντι. Τον παντρεύτηκε και έμεινε μαζί του για περισσότερα από 40 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ