Φουσκωτό ξενοδοχείο στο διάστημα ετοιμάζει η NASA - iefimerida.gr

Φουσκωτό ξενοδοχείο στο διάστημα ετοιμάζει η NASA

Φουσκωτό ξενοδοχείο στο διάστημα ετοιμάζει η NASA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα φουσκωτή μονάδα θα προστεθεί την επόμενη χρονιά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το Βigelow Expandable Activity Module (BEAM), θα είναι το πρώτο πειραματικό φουσκωτό «διαμέρισμα» στο διάστημα και το πρώτο βήμα για τη δημιουργία φουσκωτών ξενοδοχείων σε τροχιά.

Οπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα Καθημερινή, την κατασκευή του ΒΕΑΜ έχει αναλάβει η ιδιωτική αεροδιαστημική εταιρεία, την Bigelow Aerospace και η εκτόξευση του θα γίνει μέσα στο 2015 με το μη επανδρωμένο σκάφος Dragon της SpaceX.

Το ΒΕΑΜ Θα προσαρτηθεί στη μονάδα Tranquility της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, όπου θα φουσκώσει αποκτώντας μήκος 4 μέτρα και διάμετρο 3,2 μέτρα. Εκεί, θα παραμείνει τουλάχιστον για δύο χρόνια, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι δοκιμές του.

Το BEAM παραγγέλθηκε πέρυσι από τη NASA έναντι 17,8 εκατ. δολαρίων, με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία να θέλει να ελέγξει πώς λειτουργεί στην πράξη η ιδέα των φουσκωτών μονάδων με τελικό στόχο την κατασκευή ενός ολόκληρου ιδιωτικού διαστημικού σταθμού με φουσκωτά διαμερίσματα.

Ο διαστημικός σταθμός, που θα ονομάζεται Station Alpha, προορίζεται για... ξενοδοχείο στην τροχιά του πλανήτη μας, με πελάτες ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν μέχρι και 3 μήνες έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Station Alpha θα είναι έτοιμος μέσα στο 2016, ενώ η τιμή για το ταξίδι και την παραμονή στον σταθμό για τέσσερις εβδομάδες θα αγγίζει τα 15 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ