Τα βιβλία βγήκαν στους δρόμους: Λεωφορείο κινητή βιβλιοθήκη στο Δήμο Ηλιούπολης - iefimerida.gr

Τα βιβλία βγήκαν στους δρόμους: Λεωφορείο κινητή βιβλιοθήκη στο Δήμο Ηλιούπολης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ηλιούπολης, έχει περισσότερα από 25.000 βιβλία, ωστόσο, καθότι ο δήμος είναι ιδιαίτερα εκτεταμένος, είναι δύσκολο για ορισμένους δημότες να έχουν πρόσβαση στο υλικό της. Ετσι, η βιβλιοθήκη έβγαλε... ρόδες και πήρε τους δρόμους.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Καθημερινή, το πολύχρωμο λεωφορείο που ζωγράφισαν τα παιδιά της περιοχής, βρίσκεται έξω από το κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου, κουβαλάει 1.150 βιβλία και εξυπηρετεί όλους τους δημότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην βιβλιοθήκη της οδού Νικομάχου.

Οπως εξηγεί η διευθύντρια της βιβλιοθήκης Λευκή Βασιλείου «η κινητή βιβλιοθήκη μας βοηθάει να κάνουμε γνωστή στους δημότες μας αυτή την πολύτιμη υπηρεσία, αλλά και να εξυπηρετήσουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να έρχονται συχνά εδώ.»

Μάλιστα το ΚΑΠΗ της περιοχής σκέφτεται ήδη δράσεις που θα περιλαμβάνουν την κινητή βιβλιοθήκη, όπως βραδιές ανάγνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ