Ο Βενιζέλος το πήρε απόφαση: Πάει σε Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος το πήρε απόφαση: Πάει σε Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στους «παπανδρεϊκούς» που διαφωνούν με τις επιλογές του έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος Κατά την δευτερολογία του στην συνεδρίαση της γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει πίσω στο σχήμα της Δημοκρατικής Παράταξης.
«Πολλοί από όσους που βλέπουν με επιφυλακτικότητα τη Δημοκρατική Παράταξη, στην πραγματικότητα αμφισβητούν μεγάλες στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν γίνει την περίοδο 2009 – 2010 και έκτοτε διορθώνονται, βελτιώνονται, συμπληρώνονται με πολύ μεγάλο κόπο, αλλά είναι αιχμαλωτισμένες σε επιλογές που έγιναν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τότε» είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε ότι «πράγματι η σχέση ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Παράταξης είναι δύσκολη σχέση, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ένα οργανωμένο κόμμα, γιατί έχει όργανα, γιατί έχει ταυτότητα, έχει διαδρομή, έχει ιστορία, έχει κατάλοιπα, έχει συμπλέγματα, έχει προσδοκίες και έχει και εσωτερικές αντιφάσεις».

Δεσμεύτηκε δε ότι θα δεχθεί όσους δεν θέλουν να μετέχουν στη Δημοκρατική Παράταξη ως ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλουν να μετέχουν μέσω άλλων κινήσεων, μέσω άλλων κομμάτων, ή ατομικά.

Διευκρίνισε ότι η σύνθεση των κλιμακίων πρέπει να απεικονίζει το συσχετισμό της Οργανωτικής Επιτροπής και να απεικονίζει και την όσο γίνεται πιο σύγχρονη και πειστική εικόνα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ» εξητώντας ότι «πρέπει να είναι μέσα οι υπουργοί μας, πρέπει να είναι προβεβλημένα κοινοβουλευτικά στελέχη, κυβερνητικά στελέχη, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, παράγοντες».

Για τα ψηφοδέλτια, είπε ότι θα καταρτισθούν «δημοκρατικά και ομοσπονδιακά, γιατί αν πάμε σε μια διαδικασία ψηφοφορίας θα χαθούν αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν μηχανισμούς και θα φτάσουμε σε βαρβαρότητες».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. «Κάνει δουλειά τεράστια. Κρατάει την κυβέρνηση, τη διορθώνει, την καθοδηγεί, την επιβλέπει, εκδηλώνει την ευαισθησία, τηρεί τον κανόνα των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά εδώ δεν μιλάμε μόνο για τη νυν Κοινοβουλευτική Ομάδα, μιλάμε και για την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα» είπε ο κ. Βενιζέλος και εξήγησε ότι «πρέπει να προκύψει και μια Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία μπορεί να εφαρμόσει αυτά που λέμε σε ένα επόμενο περιβάλλον. Εμείς θέλουμε αυτό να γίνει τον Ιούλιο του 2016, αλλά εάν δεν προκύψουν οι 180 ψήφοι, θα γίνει νωρίτερα».

Για την προεδρική εκλογή τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν κάνουν συζήτηση για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια. «γιατί το θέμα δεν είναι ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το θέμα είναι αν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά ή αποσταθεροποιητικά, αυτό είναι μια καθαρά πολιτική συζήτηση, ποτέ άλλοτε η προεδρική εκλογή δεν ήταν τόσο πολιτική».

Έκανε άνοιγμα στην ΔΗΜΑΡ εμφανιζόμενος ανοικτός στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ή για τους θεσμούς, αλλά και χαρακτηρίζοντας «καλή» την απάντηση που έδωσε ο Φώτης Κουβέλης που πήγε να καταθέσει στον Εισαγγελέα στην αθλιότητα περί χρηματισμών.

Ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε γλαφυρά στο ερώτημα γιατί συνεργάζεται το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ. «Γιατί κανείς δεν ρωτάει στη Νέα Δημοκρατία βρε παιδιά πως και φύγατε από το «αντιμνημονιακό» μέτωπο και ήρθατε στο «μνημονιακό» το λεγόμενο, πως κάνατε αυτή τη στροφή;».

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Ο λαός θα κάνει την επιλογή του. Θέλει να επιλέξει δημοκρατικά μία λύση ευθύνης, ας την επιλέξει. Θέλει να επιλέξει μία λύση ανευθυνότητας, ας την επιλέξει. Θέλει να επιλέξει μία λύση light, ας την επιλέξει. Είμαστε υπεύθυνοι, δεν είμαστε light, έχουμε παρελθόν».

Συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου τόνιζαν ότι στις 1-2 Νοεμβρίου θα συγκληθεί η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και υπολόγιζαν ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη – αν και οι περισσότεροι είναι ποιο επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι θα πάει για αρχές του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ