Το αστέρι των θαλασσών: Αυτό είναι το σουρεαλιστικό γιοτ που σχεδίασε βρετανική εταιρεία [εικόνες]

Οταν κάποιος είναι εξωφρενικά πλούσιος, είναι αναμενόμενο τα πράγματά του να είναι εντελώς ασυνήθιστα. Σε αυτό ακριβώς το κοινό στοχεύει το «Star», το νέο υπερπολυτελές γιοτ που σχεδίασε βρετανική εταιρεία και ξεπερνάει κάθε επιστημονική φαντασία.

Το αστέρι των θαλασσών μοιάζει με τον «Σταυρό του Νότου» βυθισμένο στο νερό και αποτελεί ιδέα του σχεδιαστή Ιγκόρ Λομπάνοβ και της βρετανικής εταιρείας ναυτιλιακού σχεδιασμού BMT Nigel Gee.

Προορίζεται για χρήση είτε ως ιδιωτικό γιοτ ή ακόμη και ως πλωτό ξενοδοχείο, θα έχει οκτώ καταστρώματα παρατήρησης και ένα κατάστρωμα υποβρύχιο, με τέσσερις ανελκυστήρες.

Με ύψος 60 μέτρα και πλάτος 131 μέτρα, το σκάφος μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι 18 κόμβους, ενώ οι χώροι του θα φτάνουν τα 11.483 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να κοιμηθούν 36 άτομα και άνετα χωράει άλλους 200 επισκέπτες.

Επίσης, θα διαθέτει και ελικοδρόμιο, όπου μπορείτε να παρκάρετε το ελικόπτερό σας. Γιατί αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αγοράσετε αυτό το σκάφος, δεν γίνεται να μην έχετε ελικόπτερο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τιμή για το super yacht, αλλά το ποσό θα είναι μάλλον αστρονομικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ