Στον εισαγγελέα ο Κουβέλης για τον... «κουμπαρά» - iefimerida.gr

Στον εισαγγελέα ο Κουβέλης για τον... «κουμπαρά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πόρτα του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, θα περάσει σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να δώσει κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία με αφορμή δημοσίευμα αλλά και καταγγελίες του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Την Πέμπτη, στον εισαγγελέα κατέθεσαν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Εξερχόμενος του γραφείου του κ. Παναγιωτόπουλου, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται ελεύθερη να κάνει το έργο της, χωρίς παρεμβάσεις από οποιονδήποτε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης. Οι υποκριτικές κραυγές, η κινδυνολογία και η προσπάθεια της κυβέρνησης για αντιστροφή της πραγματικότητας έχουν ως στόχο να συγκαλύψουν το φιάσκο που έχει υποστεί από τη δήθεν απομάκρυνση από το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Στον λάκκο που σκάβει η κυβέρνηση θα πέσει η ίδια. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μας βγάλει από την κρίση».

Την Τετάρτη, έδωσε κατάθεση ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News» Αιμίλιος Λιάτσος ο οποίος δήλωσε κατά την έξοδό του από το γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου: «Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα της «Kontra News» αναφέρεται σε πληροφορίες για τη συγκρότηση «ταμείου» προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν ισχυρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και την αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ