Απόστολος Κακλαμάνης στον Χαρδούβελη: Είσαι φιλοξενούμενος εδώ, είσαι πιο αλαζόνας και από τον Σαμαρά - iefimerida.gr

Απόστολος Κακλαμάνης στον Χαρδούβελη: Είσαι φιλοξενούμενος εδώ, είσαι πιο αλαζόνας και από τον Σαμαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος ότι θα αντιστραφεί το κλίμα στις αγορές για την Ελλάδα δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης από του βήματος της Βουλής, διαμηνύοντας τόσο στο εσωτετρικό, όσο και στο εξωτερικό ότι αυτό δεν αντανακλά την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τις προοπτικές της.


«Η Ελλάδα είναι πρωταθλητής της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ σε δημοσιονομική προσαρμογή και σε μεταρρυθμίσεις… Αυτή η πορεία προς την ανάπτυξη αποτελεί μια απτή πραγματικότητα. Φυσικά το μέλλον δε θα είναι ανέφελο αλλά δεν θα θυμίζει σε τίποτε την επώδυνη πορεία που περάσαμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα χαρακτήρισε «υπερβολικές» και «νευρικές» τις αντιδράσεις των αγορών, τονίζοντας ότι «οι έως τώρα επιτυχίες μας δίνουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε λελογισμένα και μεθοδικά βήματα αποκατάσταση αδικιών .Η χώρα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει σε συνεργασία με τους πιστωτές της».

Ο κ. Χαρδούβελης μίλησε για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, καλώντας σε συναίνεσε όλα τα κόμματα. «Η προσήλωση στους στόχους μας και η μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση μπορούν να μας οδηγήσουν σε έξοδο από κρίση πολύ πιο γρήγορα από αναμενόμενα. Έχουμε ευθύνη να βλέπουμε μπροστά και η πολιτική μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία και την κοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι θα ανακοινωθούν μέτρα που θα διευκολύνουν τη ρευστότητα από την ΕΚΤ στις τράπεζες και αντίστοιχα θα διευκολυνθεί και η ρευστότητα στα επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.


Η πρώτη επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Σαν βρεγμένη γάτα»

Έντονη ήταν η αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος χαρακτήρισε την ομιλία του υπουργού Οικονομικών «ομολογία αποτυχίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική», ενώ εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατά του κ. Χαρδούβελη, παρομοιάζοντας τον με «βρεγμένη γάτα».

«Ο κ. Χαρδούβελης ανέβηκε στο βήμα για να κάνει μια ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Μόνο θλίψη προκαλούσε η παρουσία σας στο βήμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Φεύγει η χώρα από το μνημόνιο; Μπορείτε να επιβεβαιώσετε αυτή τη δήλωσή σας; Θα σταματήσει η δανειοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ; Η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα;» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση διενέργεια εκλογών.


«Δεν αντέχει άλλο ο τόπος και λαός μία κυβέρνηση παραδομένη στους πιστωτές και βλέπει όλες τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες που έκανε να έχουν τιναχτεί στον αέρα» τόνισε με νόημα.

Δεύτερη επίθεση από Κακλαμάνη: Είστε φιλοξενούμενος εδώ

Νωρίτερα πυρά που προκάλεσαν αίσθηση, κατά του υπουργού Οικονομικών, εξαπέλυσε και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ούτε λίγο – ούτε πολύ μίλησε για «καταφρονητικό ύφος ενός υπουργός που δεν είναι εκλεγμένος», τον κατηγόρησε ότι είναι «φιλοξενούμενος σε αυτή την αίθουσα» και ότι «ξεπέρασε σε αλαζονεία τον κ. Σαμαρά», για την κυβέρνηση του οποίου, διευκρίνισε πως έδωσε ψήφο ανοχής και όχι εμπιστοσύνης.

«Δεν ξέρω ποιοι επέλεξαν ή επέβαλαν τον Χαρδούβελη για υπουργό Οικονομικών» πρόσθεσε, κατηγορώντας τον ότι δεν σέβεται το Κοινοβούλιο και ότι απαξίωσε το θέμα του ελέγχου των εμβασμάτων του εξωτερικού και του «ξεπλύματος» του «μαύρου» χρήματος.

«Για να εμφανιστούν οι κύριοι Σαμαράς και Χαρδούβελης ότι σκίζουν τα μνημόνια πριν τα σκίσει ο Τσίπρας, δεν μπορεί η χώρα να πάει στην καταστροφή… Η χώρα κάθε μέρα πηγαίνει στα βράχια» τόνισε επίσης ο κ. Κακλαμάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ