Ο Βενιζέλος μιλά πιο γρήγορα απ' όσο πρέπει : «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκυλιάσει για το ενδεχόμενο εξόδου από μνημόνιο» - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος μιλά πιο γρήγορα απ' όσο πρέπει : «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκυλιάσει για το ενδεχόμενο εξόδου από μνημόνιο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια ανάλυση που σχολιάστηκε ως «επιφανειακή» και «μικροπολιτική», παρουσιάστηκε ο Ευ. Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο. Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τσουνάμι που έπληξε το Χρηματιστήριο και τις τρομακτικές πιέσεις των αγορών στην Ελλάδα, μπροστά στην προοπτική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξε να εξαπολύσει μια επίθεση χωρίς κανένα βάθος, στον... ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασε δε στο σημείο να πει ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση «έχουν πραγματικά σκυλιάσει»(!) γιατί, όπως είπε, «αντιλαμβάνονται ότι εάν αυτό συντελεστεί και κυρίως αν αυτό αρχίσει να φαίνεται στην πραγματική οικονομία στην καθημερινή ζωή, στο χρήμα, καταλύεται η τεχνική βάση αντιπαράθεσης «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», η οποία έχει αλλοιώσει το πολιτικό σύστημα, τους συσχετισμούς, τις συμπεριφορές και έχει οδηγήσει σε ακραία σημεία, όχι δημαγωγίας και λαϊκισμού, αλλά συνωμοσιολογίας».
Ο Ευ. Βενιζέλος αναμάσησε όσα είχε πει κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης: Για μια ακόμη φορά φρόντισε να... αυτοαποθεωθεί για την κίνηση της ψήφου εμπιστοσύνης και τον προσδιορισμό της έναρξης της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου τον Φεβρουάριο, για να ισχυριστεί ότι αυτή η τακτική «έχει ενοχλήσει βαθύτατα την αντιπολίτευση γιατί ακύρωσε σενάρια και στην πραγματικότητα διέψευσε μια ολόκληρη στρατηγική».
Επανέλαβε ακόμη τις αιτιάσεις του ότι χάρη σ' αυτές τις αποφάσεις του ίδιου και του Πρωθυπουργού ήρθε «η αλαζονική εμφάνιση που είδαμε στη Βουλή, η απαίτηση η κυβέρνηση να εγκαταλείψει το έργο της και την αποστολή της, η χώρα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την οριστική έξοδο από την κρίση και την αλλαγή σελίδας για τη μετά το μνημόνιο εποχή. Δεν θέλουν να φτάσουμε σε αυτή τη φάση».
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών σε ρόλο... σχολιαστή της επικαιρότητας, κάλυψε όλη τη γκάμα: Σχολίασε την συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου εκτιμώντας ότι υπάρχει «πρόβλημα δημοκρατίας» αλλά και «πρόβλημα πολιτικής αισθητικής».

ιερωτήθηκε δε αν «η κυβέρνηση στην οποία θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος ή η «αντιπροεδρική πλειοψηφία» στην οποία θα μετέχει η Χρυσή Αυγή είναι η «προοδευτική» λύση;».
Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δημόσια συζήτηση περί χρηματισμού βουλευτών, κάνοντας λόγο για «σταλινική μέθοδο προληπτικής συκοφάντησης.

Είπε ακόμη ότι «δεν γίνεται αυτοί να θέλουν να εκβιάσουν συνειδήσεις και συμπεριφορές, διότι περί αυτού πρόκειται» ενώ σχολίασε και την κατάθεση του Αιμίλιου Λιάτσου: «Ο δημοσιογράφος που το έγραψε και ο εκδότης που το δημοσίευσε επικαλείται το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά λέει ότι οι πηγές του είναι σοβαρές κι ότι δεν μπορεί να μας τις πει. Και όλοι οι άλλοι παραπέμπουν στο δημοσίευμα αυτό, ο συντάκτης του οποίου δεν μπορεί να μας πει τις πηγές του γιατί καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ