Υπό άκρα μυστικότητα καταστράφηκαν οι 2 τόνοι ηρωίνης της βίλας στη Φιλοθέη -Πώς στήθηκε η επιχείρηση - iefimerida.gr

Υπό άκρα μυστικότητα καταστράφηκαν οι 2 τόνοι ηρωίνης της βίλας στη Φιλοθέη -Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Υπό άκρα μυστικότητα καταστράφηκαν οι 2 τόνοι ηρωίνης της βίλας στη Φιλοθέη -Πώς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστια επιχείρηση, υπό άκρα μυστικότητα, έστησε η αστυνομία, προκειμένου να καταστραφούν οι 2 τόνοι ηρωίνης που είχε κατασχέσει το Λιμενικό πριν από μερικούς μήνες. Πρόκειται για την ποσότητα- μαμούθ των ναρκωτικών, που είχε εντοπιστεί στη βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί.

Οι δύο τόνοι και 120 κιλά ηρωίνης, υπό άκρα μυστικότητα και με ισχυρή αστυνομική δύναμη ως συνοδεία- είχε επιστρατευθεί έως και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.- μεταφέρθηκαν σε υψικάμινο εκτός Αθηνών, προκειμένου να καταστραφεί. Μάλιστα, η επιχείρηση στήθηκε την ώρα που στα δικαστήρια Πειραιά διεξαγόταν η δίκη του Σάββα Ξηρού, για το αίτημα μετατροπής της ποινής του, και υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Στη μεταφορά ήταν παρών εισαγγελέας αλλά και στέλεχος του γενικού Χημείου τους Κράτους ενώ- σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- η καύση των ναρκωτικών κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, καθώς επρόκειτο για τεράστια ποσότητα.

Πρόκειται για το φορτίο ηρωίνης που έφτασε στην Ελλάδα με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, το οποίο εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε στη Βλήχα Ελευσίνας. Στη συνέχεια, τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν τμηματικά με διάφορους τρόπους σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου και εντοπίστηκαν έπειτα από εφόδους του Λιμενικού.

Για την υπόθεση, μέχρι τώρα, έχουν προφυλακισθεί συνολικά 23 άτομα. Ανάμεσά τους είναι και ο πλοιοκτήτης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ