Αποκαλύψεις για τον Σταμπούλο: Ενας αντιεξουσιαστής που υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού! - iefimerida.gr

Αποκαλύψεις για τον Σταμπούλο: Ενας αντιεξουσιαστής που υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέλαβαν τον συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη, Αντώνη Σταμπούλο, άρχισαν να ψάχνουν το παρελθόν του, έτσι ώστε να σκιαγραφήσουν το προφίλ του. Ψάχνοντας, λοιπόν, έφτασαν και σε κάποια... ευρήματα που τους έκαναν εντύπωση.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Espesso», ο 30χρονος που φέρεται να είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επανασταστικός Αγώνας» είχε υπηρετήσει τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις, και μάλιστα στις Μονάδες Αλεξιπτωτιστών.

Πρόκειται φυσικά για ένα παράδοξο προς διερεύνηση, καθώς ο Σταμπούλος, ως φύσει και θέσει αντιεξουσιαστής, λογικά θα έπρεπε να είχε αρνηθεί τη στράτευση. Αντιθέτως, εκείνος όχι μόνο υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, αλλά εντάχθηκε αυτοβούλως στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ποια είναι η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής; Το έκανε για να πάρει τη... βασική του εκπαίδευση πάνω στα όπλα, τα εκρηκτικά και τις δολιοφθορές, έτσι ώστε στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσει στον δρόμο του «ένοπλου αγώνα».

Μάλιστα, ο άνθρωπος που φέρεται να δημιούργησε τόσο την πρώτη γενιά του «Επαναστατικού Αγώνα» όσο και τη δεύτερη, ο Νίκος Μαζιώτης, πιστός στα πιστεύω του και στην αναρχική ιδεολογία του, είχε αρνηθεί να υπηρετήσει τη θητεία του επικαλούμενος ιδεολογικούς λόγους και δηλώντας ευθαρσώς αναρχικός, με αποτέλεσμα να περάσει ακόμα και στρατοδικείο ως αρνητής στράτευσης.

Ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι ο Σταμπούλος σε ηλικία μόλις 19 ετών προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα διότι έκανε αφισοκόλληση με αφίσες «αναρχικού περιεχόμενου», ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ανοίγουν εκ νέου τον φάκελο της ένοπλης επιθέσεις σε λεωφορείο των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβριο του 2008, ως αντίποινα για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Την ενέργεια αυτή είχε αναλάβει με προκήρυξή του τότε ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Σε αυτή την επίθεση είχε τραυματιστεί σοβαρά και στην κυριολεξία γλίτωσε τη ζωή του στο παρά πέντε ο νεαρός Αστυνομικός των ΜΑΤ Διαμαντής Ματζούνης.
Το 2009, όταν εξαρθρώθηκε η πρώτη γενιά του «Επαναστατικού Αγώνα», είχαν βρεθεί στοιχεία στη γιάφκα της οδού Αιγίνης που «έδεναν» τους συλληφθέντες με την απόπειρα ανθρωποκτονίας του νεαρού αστυνομικού, χωρίς όμως αυτή η κατηγορία να έχει προσωποποιηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ