Γέννα μετά μουσικής: Μαιευτήριο στη Βενεζουέλα παίζει Μπραμς για τα μωρά - iefimerida.gr

Γέννα μετά μουσικής: Μαιευτήριο στη Βενεζουέλα παίζει Μπραμς για τα μωρά

Γέννα μετά μουσικής: Μαιευτήριο στη Βενεζουέλα παίζει Μπράμς για τα μωρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ο Ανταν Μπέλο γεννήθηκε, το πρώτο πράγμα που άκουσε ήταν η ήρεμη μελωδία ενός δίδυμου αρπιστών να παίζουν «Το τραγούδι της Κούνιας» του Γιόχαν Μπραμς στη γωνία της αίθουσας τοκετών στο δημόσιο νοσοκομείο του Καράκας.

Λίγα λεπτά αργότερα, η μητέρα του έλαβε ένα πιστοποιητικό που επισημαίνει ότι ο Ανταν συμμετείχε στο εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα κλασικής μουσικής της Βενεζουέλας, γνωστό ως «El Sistema» («Το Σύστημα»).

Σε μια χώρα γεμάτη με όπλα και με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο, το σύστημα έχει εδώ και δεκαετίες προσπαθήσει να αντισταθμίσει την έκθεση των φτωχών παιδιών στη βία με την απαλή και εμπνευσμένη επίδραση της κλασικής μουσικής.

Κανονικά χρησιμοποιούνταν μόνο για παιδιά ηλικίας τουλάχιστον 5 ετών, όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, εκατοντάδες μικρότερα βρέφη μπορούν να βιώσουν τη γαληνευτική επίδραση της μουσικής, από τη γέννα ακόμα. «Γιατί να περιμένουμε τόσα χρόνια όταν μπορούμε να επηρεάσουμε τα παιδιά από τη στιγμή της γέννησης;», λέει ο Λεονάρντο Μεντέζ, συντονιστής του προγράμματος.

Γέννα μετά μουσικής: Μαιευτήριο στη Βενεζουέλα παίζει Μπραμς για τα μωρά | iefimerida.gr 0
Γέννα μετά μουσικής: Μαιευτήριο στη Βενεζουέλα παίζει Μπραμς για τα μωρά | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ