Nτρέπομαι που είμαι Αυστραλός -Ο νέος κάτοχος του βραβείου Booker «ξεγυμνώνει» διεθνώς τον πρωθυπουργό της χώρας του - iefimerida.gr

Nτρέπομαι που είμαι Αυστραλός -Ο νέος κάτοχος του βραβείου Booker «ξεγυμνώνει» διεθνώς τον πρωθυπουργό της χώρας του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ντρέπομαι που είμαι Αυστραλός», δήλωσε ο 53χρονος συγγραφέας Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, ο νικητής του φετινού, 46ου βραβείου Booker, για το μυθιστόρημά του «The Narrow Road to the Deep North» (εκδόσεις Chatto & Windus).
Ο Φλάναγκαν μετά την απονομή του βραβείου άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση του Τόνι 'Αμποτ για την περιβαλλοντική πολιτική της. Ο συγγραφέας, που ζει στην Τασμανία, είναι ακτιβιστής εδώ και χρόνια για την προστασία των δασών του νησιού. Θεωρεί, δε, ότι με τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση 'Αμποτ απειλούνται με αφανισμό τεράστιες δασικές εκτάσεις.

Υπενθυμίζεται πως το βραβείο Μπούκερ ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, τον Βρετανό φιλόσοφο Α.Κ. Γκρέιλινγκ, σε επίσημη τελετή στην κατάμεστη μεσαιωνική αίθουσα «Γκίλντχολ» του Λονδίνου. Το μυθιστόρημα πραγματεύεται το θέμα του ανέφικτου. Πρωταγωνιστής, ένας Αυστραλός γιατρός που ερωτεύεται τη γυναίκα του θείου του. Στις σπηλιές των κυνηγών της Τασμανίας, σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της προπολεμικής εποχής, σε μια ταϊλανδέζικη φυλακή, στο λιμάνι του Σίδνεϊ, το μυθιστόρημα αφηγείται μια ιστορία αγάπης με πολλές μορφές.
Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ