Τα ψέματα των αριθμών -56.000 δολάρια από τον παγκόσμιο πλούτο αντιστοιχούν σε κάθε ενήλικο κάτοικο της Γης - iefimerida.gr

Τα ψέματα των αριθμών -56.000 δολάρια από τον παγκόσμιο πλούτο αντιστοιχούν σε κάθε ενήλικο κάτοικο της Γης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλπάζει ο συνολικός πλούτος των νοικοκυριών, ξεπερνώντας ακόμη και το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί πριν από την κρίση. Πλέον, αντιστοιχούν 56.000 δολάρια σε κάθε ενήλικο κάτοικο του πλανήτη, θεωρητικά πάντα.

Ο συνολικός πλούτος σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασε στο ποσό ρεκόρ των 263 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση κατά 8,3%, σύμφωνα με την έρευνα για τον παγκόσμιο πλούτο, της ελβετικής τράπεζας Crédit Suisse.

Αυτό μεταφράζεται σε 56.000 δολάρια ανά ενήλικο κάτοικο του πλανήτη, θεωρητικά, κάτι που ξεπερνά κατά 20% το ρεκόρ που είχε σημειωθεί πριν από την οικονομική κρίση και κατά 39% το επίπεδο του παγκόσμιου πλούτου το 2008.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου των νοικοκυριών συγκεντρώνεται στη Βόρεια Αμερική, όπου εντοπίζεται το 34,7%. Η Ευρώπη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 32,4% και ακολουθεί η Ασία και ο Ειρηνικός (χωρίς την Κίνα), με 18,9%. Ο πλούτος των νοικοκυριών στην Κίνα αυξήθηκε κατά 715 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 3,5%, μέσα σε έναν χρόνο. Αντίθετα, υποχώρηση σημειώθηκε στην Ινδονησία (-260 δισεκ. δολάρια), στην Αργεντινή και τη Ρωσία (-135 δισεκ. δολάρια στην καθεμία) και την Τουρκία (-100 δισεκ. δολάρια).

Στις ΗΠΑ ζει το 41% των ανθρώπων με περιουσία πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων (σε δολάρια) στον κόσμο θα φτάσει τα 53,2 εκατομμύρια το 2019, δηλαδή θα υπερδιπλασιαστούν (+53%) μέσα σε μια πενταετία. Σε όλον τον κόσμο, 400 εκατομμύρια ενήλικοι διαθέτουν σήμερα περιουσία που ξεπερνά τα 100.000 δολάρια.

Οι πέντε πλουσιότερες χώρες όσον αφορά τον μέσο πλούτο ανά ενήλικο κάτοικο είναι κατά σειρά η Ελβετία, η Αυστραλία, η Νορβηγία, οι ΗΠΑ και η Σουηδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις παγκόσμιος πλούτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ