Ο Κωσταράκος, μετά την «πόρτα» από το ΝΑΤΟ, θέλει τη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ - iefimerida.gr

Ο Κωσταράκος, μετά την «πόρτα» από το ΝΑΤΟ, θέλει τη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποτυχία του να εκλεγεί στην ανώτατη στρατιωτική θέση του ΝΑΤΟ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος υπέβαλε υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

Η διαδικασία εκλογής θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ενώ η υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει στις 3 Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, εκτός της υποψηφιότητας Κωσταράκου, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους επισήμως ένας Ισπανός ναύαρχος και ένας Φινλανδός αντιστράτηγος, χωρίς όμως να είναι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των χωρών τους.

Τώρα, ο στρατηγός Κωσταράκος περιμένει να δει αν οι «συμμαχίες» θα λειτουργήσουν καλύτερα, καθώς στο ΝΑΤΟ, μετά από... καραμπόλες, έχασε από τον αντίπαλό του κατόπιν διαδοχικών ψηφοφοριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ