Ρουμπινί: «Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από οτι το 2008» - iefimerida.gr

Ρουμπινί: «Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από οτι το 2008»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγιδευμένες σε περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης είναι οι ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη, κατά τις εκτιμήσεις του γνωστού οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος τονίζει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη και λιγότερη λιτότητα για να αρχίσει η οικονομική ανάπτυξη.

Μιλώντας σε συνέντευξη στη διάρκεια του Φόρουμ Ambrosetti στην Ιταλία, ο κ. Ρουμπίνι δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που βρισκόμασταν το 2008. Αυτή τη φορά έχουμε δημοσιονομική λιτότητα και τράπεζες που είναι επιφυλακτικές».

Κατά τις εκτιμήσεις του, υπάρχει πιθανότητα 60% για μια επικείμενη δεύτερη ύφεση στις ΗΠΑ. Ερωτώμενος εάν υπάρχει δυνατότητα για τις αναπτυγμένες οικονομίες να κατορθώσουν να αποφύγουν την ύφεση, ο κ. Ρουμπινί τόνισε ότι «αυτό είναι πολύ αισιόδοξο, εάν κοιτάξει κανείς τα στοιχεία».

Εκτιμά δε ότι ένας τρίτος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ ίσως να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, και ότι χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Θεωρεί παράλληλα ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να προσπαθήσουν να μειώσουν την ισχύ του ευρώ, καθώς έχει αρνητική επίδραση στις εξαγωγές από τη ζώνη του ευρώ. Επίσης, εξέφρασε απαισιοδοξία για τη βρετανική οικονομία, για την οποία δήλωσε πως είναι στα πρόθυρα νέας ύφεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ