Ανεμος αλλαγής στην Καθολική Εκκλησία - Ζητούν από τον Πάπα να καλωσορίσει ομοφυλόφιλους - iefimerida.gr

Ανεμος αλλαγής στην Καθολική Εκκλησία - Ζητούν από τον Πάπα να καλωσορίσει ομοφυλόφιλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να δεχθεί στους κόλπους της τους ομοφυλόφιλους, η Καθολική Εκκλησία ζητά μια ομάδα Καρδιναλίων. Σε κείμενό τους σημειώνουν πως η καθολική εκκλησία μπορεί να δεχθεί στους κόλπους της «όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης, χωρίς να καταπατήσει το δόγμα της».
Οι Καρδινάλιοι μάλιστα θεωρούν πως η Καθολική Εκκλησία μπορεί να δεχθεί στους κόλπους της τους γάμους ομοφυλοφίλων. Στο κείμενό τους υπογραμμίζουν πως «ο γάμος δεν θα είναι ίδιος μεταξύ αυτών ενός άνδρα και μίας γυναίκας, αλλά πρέπει να καλωσορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους».
Τονίζουν ακόμη πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν την ίδια ανάγκη της συντροφικότητας, ενώ δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στα παιδιά των ζευγαριών.

Τονίζουν μάλιστα πως η εκκλησία οφείλει να προστατεύσει αυτά τα παιδιά.
Αναμένεται η αντίδραση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος πάντως ήδη έχει ήδη κάνει ανοίγματα, έχει κάνει λόγο για συμφιλίωση με τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ έχει δεχθεί και ομοφυλόφιλους κληρικούς.

«Ποιος είμαι εγώ για να τους κρίνω, εφόσον εκπροσωπούν τον Θεό με τον σωστό τρόπο;» είχε δηλώσει πρόσφατα.

Συζητούν το θέμα σε Ειδική Σύνοδο στο Βατικανό

Ο γραμματέας της ειδικής Συνόδου των 191 επισκόπων, καρδιναλίων και ανώτερων κληρικών, που διεξάγεται από τις 5 έως τις 19 Οκτωβρίου Μπρούνο Φόρτε, τάχθηκε υπέρ της νομικής αναγνώρισης των σχέσεων ζευγαριών προσώπων του ιδίου φύλου, αλλά υπό τον όρο ότι θα διαχωρίζονται σαφώς από τους ετεροφυλοφιλικούς γάμους.
«Η Εκκλησία είναι εναντίον της χρήσης της ίδιας ορολογίας» όσον αφορά τις ενώσεις των ομοφυλόφιλων και των ετεροφυλόφιλων, ανέφερε ο Μονσινιόρος Μπρούνο Φόρτε αλλά πρόσθεσε:

«Μου φαίνεται ξεκάθαρο ότι τα ανθρώπινα όντα τα οποία συμμετέχουν σε διάφορες εμπειρίες και σχέσεις έχουν δικαιώματα, τα οποία πρέπει να προστατεύονται».

Όπως διευκρίνισε ο Φόρτε «το θέμα είναι να αποφευχθεί κάθε άμεση, ή ακόμα και σημασιολογική εξίσωση, αλλά προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλειστεί η αναζήτηση μιας πιθανής ένταξης στη νομοθεσία των δικαιωμάτων που πρέπει να εκχωρηθούν στους ανθρώπους που ζουν σε μια ομοφυλοφιλική σχέση».

Στη σύνοδο πάντως, οι καθολικοί ιεράρχες επιβεβαίωσαν ότι «η ένωση μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου δεν μπορεί να θεωρηθεί ισόνομη με το γάμο μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Παρά ταύτα ο ιταλός καρδινάλιος Άντζελο Σκόλα, δήλωσε ότι η Καθολική Εκκλησία πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της έναντι των ομοφυλόφιλων.

«Είναι αναμφισβήτητο ότι έχουμε καθυστερήσει στην υιοθέτηση μιας στάσης απόλυτου σεβασμού της αξιοπρέπειας και της ισότητας των ομοφυλόφιλων» είπε στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα ο καρδινάλιος Σκόλα που θεωρείται μια συντηρητική φωνή στις τάξεις της Καθολικής Εκκλησίας.

Στη σύνοδο όπου μετέχουν συντηρητικοί και προοδευτικοί καρδινάλιοι εξετάζονται μεταρρυθμιστικές προτάσεις όπως η άρση της απαγόρευσης του νέου γάμου μεταξύ διαζευγμένων ζευγαριών.

Εξετάζεται αν τα πρόσωπα αυτά θα μπορούσαν να ξαναπαντρευτούν μετά από μια περίοδο μετάνοιας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ