Ιράκ: Οι χριστιανές γυναίκες και τα παδιά πωλούνται για σκλάβοι στο παζάρι της Μοσούλης [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιράκ: Οι χριστιανές γυναίκες και τα παδιά πωλούνται για σκλάβοι στο παζάρι της Μοσούλης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χριστιανές γυναίκες του Ιράκ, από την φυλή των Γεντίζι, που αιχμαλωτίστηκαν στο βόρειο Ιράκ, πωλούνται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο παζάρι. Φρικιαστικές εικόνες με τους σκλάβους της νέας εποχής.


Οι Γεζίντι ζουν στην περιοχή για πάνω από 2.000 χρόνια αλλά αυτή τη στιγμή έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους και όσοι αντιστέκονται δολοφονούνται εν ψυχρώ.


Τα γυναικόπαιδα Γεζίντι προσφέρονται συχνά ως «λάφυρα» στους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οπως γράφει στην τελευταία αγγλόφωνη έκδοση του περιοδικού των τζιχαντιστών «Dabiq», το Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται για πρώτη φορά με σαφήνεια ότι κρατά αιχμαλώτους Γεζίντι και πως τους πουλάει ως σκλάβους.



Σε ένα άρθρο υπό τον τίτλο «Η αναγέννηση της δουλείας πριν από την ώρα της» το Ισλαμικό Κράτος γράφει ότι η υποδούλωση ανθρώπων που πιστεύεται ότι έχουν αποκλίνουσες θρησκευτικές πεποιθήσεις έδωσε και πάλι νόημα σε μια πλευρά της σαρία, του ισλαμικού νόμου.

«Μετά την αιχμαλωσία τους, οι γυναίκες και τα παιδιά των Γεζίντι μοιράστηκαν μεταξύ των μαχητών του ΙΚ που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στο Σιντζάρ», αναφέρουν οι τζιχαντιστές και προσθέτουν ότι αυτή η υποδούλωση των «πολυθεϊστικών οικογενειών» είναι ίσως η πρώτη μετά την κατάργηση αυτού του νόμου της σαρία.


Το «Dabiq» εξηγεί, μάλιστα, ότι «οι λαοί της Βίβλου» μπορεί να γλιτώσουν από τη σκλαβιά καθώς έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώνουν έναν κεφαλικό φόρο, τον αποκαλούμενο «τζίζια», είτε να εξισλαμιστούν, κάτι που όμως δεν ισχύει για τους Γεζίντι.

Πολλές εκατοντάδες Γεζίντι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας και η προέλαση των τζιχαντιστών στη χώρα αυτή, πριν από τέσσερις μήνες. Αξιωματούχοι των Γεζίντι και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν τον Αύγουστο ότι η μειονότητα απειλείται με γενοκτονία, ενώ την απειλή αυτή επικαλέστηκαν και οι ΗΠΑ ως έναν από τους λόγους των αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν εναντίον του ΙΚ.

Σημειώνεται ότι οι Γεζίντι, που στην πραγματικότητα είναι μονοθεϊστές, θεωρούνταν επί αιώνες «σατανιστές» από τους μουσουλμάνους.

Ανά τον κόσμο οργανώνονται διαμαρτυρίες προς τη διεθνή κοινότητα για τον ξεριζωμό και την γενοκτονία των Γιαζίντι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ