Τεράστια φάλαινα 20 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία της Νέας Υόρκης -Κίνδυνος να «εκραγεί» σαν βόμβα! [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Τεράστια φάλαινα 20 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία της Νέας Υόρκης -Κίνδυνος να «εκραγεί» σαν βόμβα! [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε ένα παράξενο θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι της Νέας Υόρκης, όταν βρέθηκαν μπροστά στο ξεβρασμένο σώμα μιας τεράστιας φάλαιναν μήκους περίπου 20 μέτρων.

τος του και βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.Η φάλαινα βρέθηκε νεκρή στην παραλία Smith County Park, περίπου 100 χλμ από την πόλη της Νέας Υόρκης. Οι ειδικοί του Riverhead Foundation έσπευσαν επιτόπου, έπειτα από κλήση που δέχθηκαν από τους κατοίκους και διαπίστωσαν πως το τεράστιο θηλαστικό φέρει δαγκώματα σε πολλά σημεία του σώματός του, κάτι που υποδεικνύει ότι δέχτηκε επίθεση από καρχαρία ή κάποιο άλλο μεγάλο θαλάσσιο ζώο, είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος του δέρμα

Οι αρχές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο πώς θα μετακινήσουν το τεράστιο κήτος. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι όσο αποσυντίθεται εξαιτίας των υγρών και των αερίων που παράγονται κατά τη διαδικασία της σήψης, υπάρχει πιθανότητα το πτώμα να εκραγεί κυριολεκτικά κάτι που θα αποτελούσε τεράστια εστία μικροβίων.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο μοναδικός θηρευτής του συγκεκριμένου είδους φάλαινας, εκτός βέβαια από τον άνθρωπο, είναι οι όρκες.
Το είδος αυτό ( fin whale) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος φάλαινας στον κόσμο, μετά τις γαλάζιες φάλαινες, και είναι είδος υπό εξαφάνιση. Μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 30 μέτρα και το βάρος του αγγίζει τους 80 τόνους. Ενώ το προσδόκιμο ζωής τους είναι 80 - 90 χρόνια.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται τι μπορεί να συμβεί εάν η φάλαινα εκραγεί. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με μια άλλη φάλαινα που είχε ξεβραστεί νεκρή στα Νησιά Φερόε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Υόρκη φάλαινα όρκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ