H Ελλάδα που αντιστέκεται: Στην 109η θέση παγκοσμίως η Ιατρική Σχολή Αθηνών - iefimerida.gr

H Ελλάδα που αντιστέκεται: Στην 109η θέση παγκοσμίως η Ιατρική Σχολή Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που τα ελληνικά πανεπιστήμια ζουν με τα... λίγα και προσπαθούν να δράσουν σε ένα έντονα δυσμενές περιβάλλον (εντός και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου), η παγκόσμια δυναμική τους καταγράφεται και δεν είναι αμελητέα.

Η πρόσφατη επίσημη -άρα έγκυρη- κατάταξη όλων των πανεπιστήμιων του κόσμου, η γνωστή «Αcademic Ranking of the World Universities», έδειξε πως κάποια συγκεκριμένα ελληνικά πανεπιστήμια, καίτοι έχουν ως «αντιπάλους» ιδρύματα που διαθέτουν καλύτερα μέσα, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου.

Μια πιο ειδική μελέτη δείχνει πως και συγκεκριμένες σχολές έχουν αυτό το ακριβό προνόμιο. Τρανό παράδειγμα είναι η Ιατρική Σχολή Αθηνών, αλλά και το Φυσικό, βρίσκονται στις θέσεις 101-150 για το 2014.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ιατρική Σχολή που πέρυσι βρισκόταν στην 162 θέση, φέτος ανέβηκε 53 θέσεις και σκαρφάλωσε στην άκρως τιμητική 109η θέση.
Στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ