H συλλεκτική Ferrari για τις ΗΠΑ λέγεται F60 America - iefimerida.gr

H συλλεκτική Ferrari για τις ΗΠΑ λέγεται F60 America

H συλλεκτική Ferrari για τις ΗΠΑ λέγεται F60 America
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παρουσία της Ferrari στην αγορά των ΗΠΑ ξεκίνησε πριν από ακριβώς 60 χρόνια, το 1954 και προκειμένου δώσει έμφαση σε αυτό το ιωβηλαίο η ιταλική εταιρεία, πέρα από ένα γκαλά που οργάνωσε για τα μέλη του Ferrari Club, παρουσίασε και μια ειδική συλλεκτική έκδοση.

Η F60 America, όπως ονομάζεται, βασίζεται στην F12 Berlinetta, θα κατασκευαστεί μόλις 10 φορές, θα πωλείται προς 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το ανοιχτό αμάξωμά της είναι εμπνευσμένο από την 275 GTS-4 NART Spider του 1967 και βαμμένο στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας North American Racing Team, εν συντομία NART.

Ο χειρισμός της μαλακής οροφής γίνεται παραδοσιακά, δηλαδή με τη μυϊκή δύναμη και τα χέρια του οδηγού, τα δύο ρολ μπαρ είναι επενδεδυμένα με δέρμα, ενώ στο εσωτερικό τα δύο κόκκινα μπάκετ δίνουν μια αγωνιστική νότα.

Ο κινητήρας είναι ο V12 των 6.000 κυβικών και των 740 ίππων της Ferrari, ο οποίος επιταχύνει τη συλλεκτική F60 America από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,1 δεύτερα.

H συλλεκτική Ferrari για τις ΗΠΑ λέγεται F60 America | iefimerida.gr 0
H συλλεκτική Ferrari για τις ΗΠΑ λέγεται F60 America | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο ΗΠΑ Ferrari F60 America
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ