«Χαστούκι» της Standard & Poor's στη Γαλλία: Υποβάθμισε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητάς της - iefimerida.gr

«Χαστούκι» της Standard & Poor's στη Γαλλία: Υποβάθμισε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητάς της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουν τη Γαλλία και την Ιταλία να πάρουν επιπλέον μέτρα και οι προϋπολογισμοί τους τίθενται εν αμφιβόλλω, ο διεθνής οίκος Standard & Poor's ήχησε τα πρώτα καμπανάκια για τη γαλλική οικονομία και τον Ολάντ.

Μπορεί ο διεθνής οίκος να διατήρησε το "ΑΑ" στην συνολική αξιολόγηση, ωστόσο, υποβάθμισε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από "σταθερή" σε "αρνητική".

Βασική αιτία γι αυτή την κίνηση του διεθνούς οίκου είναι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, σύμφωνα με την S&P, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα που θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση της αξιολόγησης "ΑΑ" τους προσεχείς μήνες. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι η κυβέρνηση Ολάντ ενδέχεται να μην καταφέρει να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας, με σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης.

Ακόμα, η Standard & Poor's μείωσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Γαλλίας τα επόμενα τρία χρόνια και προέβλεψε ότι τα δημόσια ελλείμματα θα καταλαμβάνουν αυξανόμενο ποσοστό του ΑΕΠ.
Η S&P αναμένει ότι το ονομαστικό ΑΕΠ της Γαλλίας να αυξηθεί κατά 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2014 - 2017. Η προηγούμενη εκτίμησή της ήταν στο 2,5%.

Το "AA" της αξιολόγησης της Γαλλίας υποστηρίζεται, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, από την παραγωγικότητα της χώρας, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, το χαμηλό επίπεδο του χρέους των νοικοκυριών, καθώς και τα υψηλά επίπεδα αποταμιεύσεων του ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ