«Πόκερ» για την ψήφο εμπιστοσύνης: Πως θα κινηθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές - iefimerida.gr

«Πόκερ» για την ψήφο εμπιστοσύνης: Πως θα κινηθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

«Πόκερ» για την ψήφο εμπιστοσύνης: Πως θα κινηθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση των κομμάτων στη Βουλή, ενώ, πλησιάζει η ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και τα... κομπιουτεράκια των κομματικών επιτελείων έχουν πάρει φωτιά.Εν αναμονή και της σύγκρουσης Τσίπρα και Σαμαρά στην Βουλή, η κυβέρνηση δείχνει να μην ανησυχεί για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ωστόσο, δύσκολα θα μπορέσει να συγκεντρώσει τον αριθμό που θα ήθελε για να «αποδείξει» την συσπείρωση και σταθερότητά της.

Μετά και την επανένταξη του Νικήτα Κακλαμάνη στη ΝΔ η κυβερνητική πλειοψηφία ανέρχεται σε 155 βουλευτές (127 της ΝΔ και 28 του ΠΑΣΟΚ), ωστόσο, οι 23 ανεξάρτητοι είναι εκείνη η δεξαμενή από την οποία ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση σκοπεύουν να αλιεύσουν περισσότερες ψήφους.

Αποστάσεις κρατούν από την κυβέρνηση οι ανεξάρτητοι

Οι βουλευτές που δεν ανήκουν σε καμία κομματική ομάδα είναι οι δεκατέσσερις που έχουν συστήσει την ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και ακόμη εννέα βουλευτές που παραμένουν χωρίς κοινοβουλευτική στέγη.

Τα μηνύματα, ωστόσο, προς την κυβέρνηση από τους ανεξάρτητους είναι μάλλον αρνητικά, καθώς, δεν φαίνεται να καταφέρνει να εξασφαλίσει ευρεία στήριξη από τη συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών, αλλά όχι αποθαρρυντικά, μιας και μια μεγάλη ομάδα από αυτούς θα δηλώσει «παρών» και όχι «κατά».

Οι... αβέβαιοι

Σίγουρο θεωρείται το «παρών» του Γρηγόρη Ψαριανού. Ο Χρήστος Αηδόνης προσανατολίζεται στο «παρών», αν και διευκρινίζει ότι δεν έχει επιλέξει την επανάκαμψή του στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Νταβρής δηλώνει ότι η στάση του θα είναι «ωσεί παρόν», κάτι που ερμηνεύεται ως απόφαση να απουσιάζει από την ψηφοφορία. Μυστηριο παραμένει η στάση της Μίκας Ιατρίδη, η οποία δεν ενεγράφη ούτε στη λίστα των ομιλητών, ενώ δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του ο Κώστας Γιοβανόπουλος. Γρίφος, όμως και η στάση του Γιώργου Κασαπίδη που τονίζει ότι δεν πει «ναι». Μεταξύ «όχι» και παρών κινείται και ο Γιάννης Κουράκος. Σπύρος Λυκούδης και Βασίλης Οικονόμου έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση. Παράλληλα μεταξύ «παρών» και αποχής φαίνεται πως βρίσκεται και ο Μίμης Ανδρουλάκης, ενώ, η Κατερίνα Μάρκου, με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι θα είναι παρούσα.

Τα σίγουρα όχι

Με βάση τις τοποθετήσεις τους εντός Βουλής, αλλά και σε δηλώσεις και συνεντεύξει στη μη στήριξη της κυβέρνησης προσανατολίζονται: Πέτρος Τατσόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Οδυσσέας Βουδούρης, Κωνταστίνος Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Σπύρος Λυκούδης, Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Οικονόμου και Ραχήλ Μακρή.

Η ψήφος που φέρνει αμηχανία σε όλους

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ακόμη ένας ανεξάρτητος βουλευτής η ψήφος του οποίου ενδεχομένως να δημιουργήσει αμηχανία στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Ο λόγος για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή και δεν έχει, μέχρι στιγμής, αποκαλύψει τις προθέσεις του.

Σημειωτέον ότι από την διαδικασία θα απουσιάζουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος όπως και ο ανεξάρτητος Στάθης Μπούκουρας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ