Ο Λυκαβηττός στο σκοτάδι: Τι συμβαίνει και ο λόφος δεν έχει φωτισμό εδώ και τρεις νύχτες - iefimerida.gr

Ο Λυκαβηττός στο σκοτάδι: Τι συμβαίνει και ο λόφος δεν έχει φωτισμό εδώ και τρεις νύχτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδω και τρεις νύχτες το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, αλλά και μεγάλο μέρος της νοτιοδυτικής πλευράς του Λυκαβηττού βυθίζεται στο σκοτάδι.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη γνωστή ιστορία που σχετίζεται με το παρεμπόριο μετάλλων. Επιτήδειοι έκλεψαν πολλά μέτρα των ηλεκτρικών καλωδίων φωτισμού (υπολογίζεται ότι είναι γύρω στα 100), προκειμένου, όπως πιθανολογούν οι Αρχές, να τα κάψουν, ώστε να «ξεγυμνωθεί» το καλώδιο και να μείνει το μέταλλο «καθαρό» και έτοιμο προς πώληση. Συνήθως τα μέταλλα αυτά πωλούνται με το κιλό στις παράνομες αγορές.

Επιπλέον, οι δράστες, κατά τη διάρκεια της κλοπής των καλωδίων, προκάλεσαν και σημαντικές φθορές και σε πίνακες ελέγχου ηλεκτροδότησης, γεγονός που μεταφράζεται κατά τον Δήμο Αθηναίων σε 10.000 ευρώ ζημία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ