Νέα δεδομένα για το Boeing που έπεσε στην Ουκρανία: Επιβάτης φορούσε μάσκα οξυγόνου

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε πως επιβάτης του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών που κατερρίφθη τον περασμένο Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία βρέθηκε με μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος πριν χάσει τη ζωή του είχε το χρόνο να βάλει τη μάσκα, οπότε ο θάνατος του δεν ήταν ακαριαίος.

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας και εν αναμονή επίπτροπος, Φρανς Τίμερμανς, σημείωσε ότι- αν και το αεροπλάνο διαλύθηκε πολύ γρήγορα όταν χτυπήθηκε- σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία- από πύραυλο, παρασύροντας στον θάνατο 298 ανθρώπους, «ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για τις τελευταίες στιγμές των επιβαινόντων».

«Ξέρετε ότι κάποιος βρέθηκε με μάσκα οξυγόνου στο στόμα του- κάτι που σημαίνει ότι είχε χρόνο να την φορέσει;» είπε ο Φρ. Τίμερμανς.

Η προκαταρκτική έκθεση των ειδικών για τα αίτια της τραγωδίας, αναφέρει ότι το Boeing χτυπήθηκε από έναν αριθμό «αντικειμένων που διαπέρασαν το αεροσκάφος με υψηλή ταχύτητα», αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στην μάσκα οξυγόνου. Αν ισχύει, η αποκάλυψη θέτει εν αμφιβόλω την θεωρία ότι όλοι οι επιβάτες πέθαναν ακαριαία, όταν το αεροπλάνο χτυπήθηκε- όπως δείχνουν τα στοιχεία- από πύραυλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιβάτης ΟΥΚΡΑΝΙΑ Boeing μάσκα οξυγόνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ