Σαμαράς στο Bloomberg: Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς στήριξη - iefimerida.gr

Σαμαράς στο Bloomberg: Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς στήριξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στο Bloomberg δήλωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει τη διεθνή σανίδα σωτηρίας η οποία κράτησε το 2010 την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και που κανονικά θα περατωνόταν σε δύο χρόνια από τώρα.
Δηλώνει χαρακτηριστικά: «Αισθανόμαστε απόλυτα άνετα ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησής της από τις αγορές ομολόγων κατά τα επόμενα χρόνια». Η συνέντευξη πάρθηκε την Τετάρτη στο Μιλάνο, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και τα χαμηλά επιτόκια έχουν δώσει θάρρος στον Σαμαρά, σημειώνει το Bloomberg, ο οποίος είπε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα συζητήσει το τέλος της βοήθειας από την Τρόικα, που έχει χορηγήσει στη χώρα 240 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια διάσωσης.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καλύτερες επιδόσεις φέτος, έτσι η εμπιστοσύνη του Αντώνη Σαμαρά αυξάνεται, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τους εταίρους και το ΔΝΤ, οι οποίοι επιμένουν πως η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει την πρόσβασή της στα κεφάλαια διάσωσης και για το επόμενο έτος. Πιστεύουν πως η κατάσταση της Ελλάδας είναι ακόμα εύθραυστη, επομένως θα ήταν επικίνδυνη η έξοδός της στις αγορές.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το Bloomberg, στη συζήτηση αυτή ρόλο έπαιξαν και οι δηλώσεις του Draghi την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει σε ένα είδος προγράμματος ώστε τα ABS των ελληνικών τραπεζών να είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα αγοράς ABS της ΕΚΤ.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η λήξη των πληρωμών βοήθειας δεν θα σημαίνει και «διαζύγιο» με τους πιστωτές της Ελλάδας. «Θέλουμε να το κάνουμε σωστά. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί έναν κατάλληλο εποπτικό ρόλο της οικονομίας της για την ευρωζώνη και το ΔΝΤ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο σίγουρος είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει χωρίς στήριξη, ο Αν. Σαμαράς δήλωσε: «απολύτως».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ