Αφαντος ο Κιμ Γιονγ Ουν -Φήμες για αλλαγές στην ηγεσία της Βορείου Κορέας - iefimerida.gr

Αφαντος ο Κιμ Γιονγ Ουν -Φήμες για αλλαγές στην ηγεσία της Βορείου Κορέας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφαντος παραμένει εδώ και ένα μήνα ο Κιμ Γιονγ Ουν πυροδοτώντας φήμες ότι μπορεί να βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό από το ίδιο του το καθεστώς.

Ο 31χρονος ηγέτης της Βορείου Κορέας δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από τις 3 Σεπτεμβρίου. Από τότε πολλά σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Από το ότι είναι άρρωστος λόγω του εθισμού του στο έμενταλ, μέχρι το ότι υπεβλήθη σε διπλή εγχείριση στους δυο του αστραγάλους.

Αφαντος ο Κιμ Γιονγ Ουν -Φήμες για αλλαγές στην ηγεσία της Βορείου Κορέας  | iefimerida.gr 0


Μιλώντας στο ABC, o καθηγητής κορεατικών σπουδών πανεπιστημίου της Ολλανδίας Ρέμκο Μπρούκερ ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό ο Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. «Δεν είμαστε σίγουροι που είναι ή τι συμβαίνει. Δεν ξέρουμε αν είναι στο νοσοκομείο ή αν έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό», είπε.

Αφαντος ο Κιμ Γιονγ Ουν -Φήμες για αλλαγές στην ηγεσία της Βορείου Κορέας  | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά του ο αναλυτής για της Βόρειο Κορέα από το πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Φέλιξ Πατρίκεφ, ανέφερε ότι αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αν δηλαδή ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, αυτό δεν θα είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά με ηγέτη της Βορείου Κορέας. «Το ίδιο συνέβη και με τον Κιμ ΙΙ τη δεκαετία του 1990. Ηταν απών από το κοινό για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτή η εποχή γενικά θεωρείται ως εδραίωση της εξουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να βγει το οποιοδήποτε συμπέρασμα. «Η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα. Είναι πιθανό η χώρα να διανύει μια περίοδο αναπροσαρμογής, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πω κάτι τέτοιο. Υπάρχουν περαιτέρω ενδείξεις για αλλαγές στην ηγεσία. Για παράδειγμα ακολουθείται μια πιο ήπια γραμμή για τις σχέσεις της Βορείου Κορέας με τη Νότια Κορέα. Ορισμένοι αξιωματούχοι του καθεστώτος επισκέφθηκαν τη Νότια Κορέα την Κυριακή στο πλαίσιο των Ασιατικών Αγώνων. Επίσης, πρόσφατα παραδέχθηκαν την ύπαρξη στρατοπέδων εργασίας, υποδηλώνοντας ότι θα κρατήσουν μια πιο ήπια στάση στο θέμα αυτό. Επίσης, όσον αφορά τα ΜΜΕ, υπάρχει μια πιο επιεικής διάθεση. Φαίνεται ότι υιοθετούν μια πιο λογική στάση», είπε και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε σαφείς αποδείξεις προτού βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα. Σε γενικές γραμμές, υπό αυτό το καθεστώς, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θέλουν να προβάλλουν μια διαφορετική εικόνα και ότι έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις. Αν αυτό συμβεί, θα είχαμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι επίκειται αλλαγή στην ηγεσία», κατέληξε.

Αφαντος ο Κιμ Γιονγ Ουν -Φήμες για αλλαγές στην ηγεσία της Βορείου Κορέας  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα Κιμ Γιονγ Ουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ