Υπάρχει «ραντάρ» για την απιστία -Το έχουν όλοι, αλλά για τους άλλους - iefimerida.gr

Υπάρχει «ραντάρ» για την απιστία -Το έχουν όλοι, αλλά για τους άλλους

Υπάρχει «ραντάρ» για την απιστία -Το έχουν όλοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποιοι δεν βλέπουν το προφανές ή απλά προτιμούν να κάνουν τα «στραβά» μάτια, όταν ο σύντροφός τους ξενοκοιτάει, ή δεν σταματά καν εκεί. Το «ραντάρ» για την απιστία όμως υπάρχει και το έχουν όλοι οι υπόλοιποι που παρακολουθούν το ζευγάρι.

Αυτό προκύπτει από μία έρευνα, που συμπέρανε ότι οι άγνωστοι μπορεί εύκολα να βρουν έναν άπιστο, παρακολουθώντας πώς τα πηγαίνουν μεταξύ τους δύο σύντροφοι, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες του Brigham Young University's School of Family Life μελέτησαν 51 φοιτητές και τους συντρόφους τους. Κάθε ένας συμπλήρωσε ερωτηματολόγιο για το έτερον ήμισυ του και για την απιστία. Στη συνέχεια, τα ζευγάρια καταγράφηκαν σε βίντεο για τέσσερα λεπτά, ενώ ο ένας είχε ένα μαντήλι στα μάτια και ο άλλος του έδινε οδηγίες για το πώς να ζωγραφίσει κάτι που είχαν ορίσει οι μελετητές.

Στη συνέχεια, έξι άγνωστοι παρακολούθησαν τα βίντεο και τους ζητήθηκε να εκτιμήσουν πόσο πιθανό είναι να απατά τη σύντροφό του ο κάθε φοιτητής. Το εκπληκτικό ήταν πως οι εκτιμήσεις των αγνώστων ήταν πολύ κοντά στα πραγματικά δεδομένα της απιστίας, που είχαν δηλώσει νωρίτερα στο ερωτηματολόγιο τα «αντικείμενα» της έρευνας.

Το πείραμα επαναλήφθηκε με άλλα ζευγάρια και διαφορετικούς παρατηρητές και πάλι οι τελευταίοι κατάφεραν να μαντέψουν σωστά σε μεγάλο ποσοστό, αναζητώντας τον άπιστο. Αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το τι κάνει τους άγνωστους να εντοπίσουν τον άπιστο, είναι γεγονός ότι υπάρχει κάτι σαν... ραντάρ για την απιστία, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα ειδήσεις απιστία ραντάρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ