Tίπι Χέντρεν, η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ στην ταινία «Τα Πουλιά» είναι μητέρα της Μέλανι Γκρίφιθ -Οι φοβερές ατάκες μια αγέραστης γόησσας [εικόνες] - iefimerida.gr

Tίπι Χέντρεν, η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ στην ταινία «Τα Πουλιά» είναι μητέρα της Μέλανι Γκρίφιθ -Οι φοβερές ατάκες μια αγέραστης γόησσας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Tippi Hedren είναι σήμερα 84 ετών. Στα νιάτα της υπήρξε μοντέλο και ο Χίτσκοκ ξετρελάθηκε όταν είδε φωτογραφίες της. Της πρότεινε αμέσως τον μεγαλύτερο ρόλο της ζωής της, της Μέλανι Ντάνιελς, στην ταινία ορόσημο «Τα πουλιά» που την έκαναν διάσημη και πλούσια.


Από την πλευρά του πατέρα της η Χέντρεν είναι Σουηδή ενώ από την πλευρά της μητέρας της είναι Γερμανίδα και Νορβηγή. Ο πατέρας της είχε ένα μικρό κατάστημα στην Μινεσότα και την έδωσε το παρατσούκλι Τίπι, το πραγματικό της όνομα είναι Νάταλι Κέι.

Moιάζει απίστευτα στην κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ, αλλά είναι πιο όμορφη


H Tίπι διαφήμιζε αναψυκτικά στην τηλεόραση όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη της. Της είπε ότι κάποιος μεγάλος σκηνοθέτης ήθελε να δουλέψει μαζί της και ήταν ο Αλφρεντ Χίτσκοκ. Συναντήθηκαν και μίλησαν για όλα, εκτός το ρόλο, έχει δηλώσει η ίδια.


Ο Χίτσκοκ της άλλαξε τη ζωή, κυριολεκτικά. Κάλεσε τη σχεδιάστρια Edith Head να σχεδιάσει ρούχα για την καθημερινή της ζωή ενώ ο ίδιος τη συμβούλευε στα θέματα φαγητού και ποτών.


«Εμαθα μαζί του σε τρία χρόνια όσα πιθανόν θα έπρεπε να είχα μάθει σε 15 νωρίτερα» έχει πει η Τίππι για τη σχέση τους.


Για τον ρόλο της η Χέντρεν έλαβε το Golden Globe Award for New Star of the Year, μαζί με την Ούρσουλα Αντρες και την Ελκε Σόμερ.


Παρότι στο μεταξύ ο Χίτσκοκ γνώρισε την Γκρέης Κέλλυ και ξετρελάθηκε μαζί της αυτή τη φορά, αποφάσισε να δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Χέντρεν και στην επόμενη ταινία του, Marnie (1964), στο πλευρό του Σον Κόνερι.


Η σχέση της με τον Χίτσκοκ υπήρξε θυελλώδης. Στο βιβλίο του The Dark Side of a Genius, το 1983, ο Ντόναλντ Σπότο γράφει ότι στα γυρίσματα της ταινίας Marnie ο σκηνοθέτης έκανε σεξουαλική επίθεση στην Χέντρεν και από τότε η σχέση τους χάλασε. «Ηταν πολύ καταπιεστικός, πολύ κατακτητικός κι εγώ δεν μπορώ να κατέχομαι από κανέναν» έχει δηλώσει η ίδια.

Το 1952 η Χέντρεν παντρεύτηκε τον Πήτερ Γκρίφιθ και γεννήθηκε η κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ, το 1957. Χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε άλλες δύο φορές πριν αφοσιωθεί στην σωτηρία των άγριων ζώων και στη μάχη κατά της πείνας στον κόσμο.

Σε μια επίσκεψή της στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια συνάντησε πρόσφυγες αμερικανο-βιετναμέζες στον καταυλισμό Hope Village. Οταν είδε ότι ξετρελάθηκαν με το μανικιούρ της αποφάσισε να δημιουργήσει αλυσίδα καταστημάτων στα οποία τους πρόσφερε δουλειά. Ενα ντοκιμαντέρ γυρίστηκε για αυτή την υπόθεση, με τίτλο Happy Hands. Σήμερα η Τίπι Χέντεν έχει σχολή και Ιδρυμα Tippi Hedren Nail Scholarship Fund για την υποστήριξη γυναικών προσφύγων που μαθαίνουν μανικιούρ.

Συνέχισε να παίζει σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικά σόου και ασχολήθηκε εντατικά με το Shambala Preserve, στην Καλιφόρνια, ένα εξωτικό καταφύγιο για άγρια ζώα.


Η εφημερίδα Guardian της πήρε μια απολαυστική συνέντευξη για τα 80 της χρόνια:


Ποιά είναι η πρώτη σας ανάμνηση;
Ομορφα γαλάζια φώτα στο χριστουγιεννιάτικο δένδρο στη λουθηριανή μας εκκλησία στη Μινεσότα.
Ποιό είναι το χαρακτηριστικό σας που μισείτε;
Σχεδόν όλα.
Ποιό είναι το χαρακτηριστικό που μισείτε σε άλλους;
H έπαρση
Τι έχετε πιο λατρεμένο στον κόσμο;
Την όμορφη κόρη μου Μέλανι Γκρίφιθ και τα εγγόνια μου Αλεξάντερ, Ντακότα και Στέλλα
Πού θα θέλατε να ζείτε;
Εδώ, στο Shambala Preserve με τα άγρια ζώα μου, τα οποία φροντίζω 41 χρόνια
Τι δεν σας αρέσει στην εμφάνισή σας;
Θα ήθελα να ήμουν ψηλότερη
Ποιά είναι η αγαπημένη σας λέξη;
Κόρη
Ποιό είναι το χειρότερο πράγμα που σας έχουν πει;
«Δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένη»
Είναι καλύτερα να δίνουμε ή να παίρνουμε;
Αστειεύεστε;
Τι χρωστάτε στους γονείς σας;
Τη δύναμή μου (όχι τους μύες μου)
Σε ποιόν θα ζητούσατε συγνώμη;
Στην κόρη μου, για όλα όσα δεν ήμουν
Τι θα αλλάζατε από το παρελθόν;
Τίποτα. Μόνο έμαθα
Αν μπορούσατε να γυρίσετε στο παρελθόν πού θα θέλατε να πάτε;
Πουθενά. Μου αρέσει το μέλλον
Τι είναι το σημαντικότερο που λέτε για τη ζωή;
Να μην εξαρτάσαι από κανέναν και τίποτα
Πήτε μας ένα αστείο
Ζωή

H Tίπι Χέντρεν εξακολουθεί να είναι πιο όμορφη από την κόρη της

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ