ΓΣΕΕ: 7 στους 10 ανέργους εκτός εργασίας για πάνω από 1 χρόνο - iefimerida.gr

ΓΣΕΕ: 7 στους 10 ανέργους εκτός εργασίας για πάνω από 1 χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), μιλώντας από το βήμα της συνδικαλιστικής συνάντησης κορυφής που πραγματοποιείται στη Ρώμη.

Ο κ. Παναγόπουλος, εκτίμησε ότι μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας που υπήρχαν πριν την κρίση έχει χαθεί και το ποσοστό ανεργίας είναι στο 27%, ενώ ήταν στο 7,2% στο τέλος του 2008.
Πρόσθεσε ότι, τουλάχιστον το 70% των ανέργων παραμένει εκτός αγοράς εργασίας πάνω από έναν χρόνο και περίπου οι μισοί, για περισσότερο από δύο χρόνια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν μεταναστεύσει, αυξήθηκε κατά 30% την περίοδο μεταξύ 2010-2012, ενώ το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε από περίπου 20% το 2009, στο 36% το 2012.
Τέλος, ο κ. Παναγόπουλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την αναστροφή των τάσεων της ανεργίας και εκτίμησε ότι ακόμη και αν η απασχόληση αυξάνεται με ρυθμό 1,3%, δηλαδή στον μέσο ρυθμό αύξησης της δεκαετίας του 2000, η Ελλάδα μέχρι το 2034 δεν θα έχει επιστρέψει στο επίπεδο της απασχόλησης που είχε πριν την κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ